Jesse Puljujärvi mukaan Leijoniin! Jukka Jalonen puolustaa suomalaistaituria: ”Rohkea kaveri – nostan hattua”

© Kuva: Ilari Isotalo

HELSINKI. Leijonien Karjala-turnaukseen valitussa miehistössä nähdään kiinnostava vahvistus, kun nuori Jesse Puljujärvi pukee maajoukkuepaidan muutaman kauden tauon jälkeen (Katso koko joukkue).

21-vuotias huippulupaus on pyörinyt kiekkofanien huulilla läpi kesän ja syksyn. Kiekkolupaus teki kauden alla ison päätöksen, kun hän päätti siirtyä kolmen NHL-vuoden jälkeen Kärppiin.

Paluu Liigaan on ollut tehokas. Alle on tullut 16 ottelua tehoin 10+6=16. Otteet toivat komennuksen heti syksyn ensimmäiseen EHT-turnaukseen.

– Ei se ollut mikään automaatio, että hän on mukana palattuaan Suomeen. Hän on pelannut hyvin – ja hän on parantanut ja parantanut. Pelannut myös tehojen ohella hyvin, Leijonien GM Jere Lehtinen kommentoi maanantaina.

Joukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen sekä Lehtinen ovat molemmat seuranneet nuoren lupauksen paluuta Suomeen tarkasti. Valinnan takaa löytyy useita perusteita.

– Viime kausi oli vaikea, mutta nyt tilanne on rauhoittunut. Hän on saanut nyt hyvän ympäristön pelata. Tekeminen paranee jatkuvasti. Kolme vuotta oli pois Suomesta, joten paluu tuttuun paikkaan on varmasti auttanut, Lehtinen pohti.

Pisteiden ohella jäällä on nähty hiljalleen itseluottamustaan nostava nuorukainen. Se on ollut Lehtisen mukaan tärkeä signaali.

– Katsotaan tehoja, mutta katsomme myös yleistä pelaamista. Mitä kansainvälinen kiekko tarvitsee. Siinä on nähty jo parempaa.

Jaloselta tärkeä puheenvuoro

Leijonien medialounaalla kuultiin myös tärkeä puheenvuoro, kun päävalmentaja Jalonen kommentoi Puljujärven ratkaisua Suomeen. Valmentaja uskoo ratkaisun olleen oikea.

– Hän on rohkea kaveri. Moni voi pelätä arvosteluita siitä, ettei ottanut paikkaa vielä NHL:stä, Jalonen naulasi medialle.

Samalla valmentaja muistutti hyökkääjän nuoresta iästä. Muiden suomalaisten NHL-nuorisotähtien marssi taalajäille on saattanut hämätä keskustelussa.

– Hän on kuitenkin vasta 21-vuotias. Jos mennään ajassa taaksepäin, nämä meidän edelliset NHL-nimet menivät myös myöhemmin NHL:ään. Teemu Selänne taisi olla 22-vuotias, Valtteri Filppula ja Mikko Koivu menivät 21-vuotiaana AHL:ään ja vasta vuotta myöhemmin NHL:ään. Ja molemmilla tuhat peliä takana, Jalonen muistutti.

Kokenut leijonavalmentaja uskoi, että Kärpissä pelaaminen auttaa Puljujärveä tällä hetkellä. Tarjolla on täsmälääkettä nuorukaisen viime vuosien ongelmiin.

– Ei tässä mikään kiire ole Jessellä. Hyvä, että hän ymmärsi sen itse. Nyt hän saa pelata täällä sellaista lätkää, jossa hän on parhaimmillaan. Tietenkin sitä pitää muuttaa jossain kohteessa tiettyyn suuntaan, mutta sitä ennen itseluottamus pitää laittaa kuntoon. Ja sitä Jesse tekee nyt, Jalonen kommentoi.

Puljujärvellä on joulukuun asti aikaa tehdä NHL-diili. Muuten kausi jatkuu Suomessa varmuudella koko loppukauden ajan.

– Hatunnoston arvoinen juttu – hän uskalsi tulla tänne ja lyödä itsensä likoon. Tämä on paras paikka saada itsensä henkisesti sille tasolle, että hän voi kamppailla taas viimeistään ensi kaudella NHL-paikasta, Jalonen kiteytti.

LUE MYÖS: Leijonien joukkue, tuoreimmat uutiset ja otteluohjelma löytyvät kaikki kootusti tästä!

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo