Ruotsalaisessa SHL-joukkue Röglessä pelaava 19-vuotias NHL-varaus Nils Höglander iski tiistaina yhden kiekkokauden häikäisevimmistä maaleista ihan millä mittapuulla hyvänsä.

Djurgården-maalin takana kynäily ja sen jälkeinen mieletön ilmaveivi johtivat 1-5-numeroihin päättyneen ottelun 1-2-voittomaaliin. Näet osuman ohesta.

Elite Prospects

@eliteprospects
Wow what a goal by Canucks prospect Nils Höglander!
eliteprospects.com/player/311906/…
#SHL #RBK #Canucks

Maali sai osakseen täysin ansaittuja kehuja.

– Se oli sairainta, mitä olen nähnyt. Hullu, uskomaton maali, C Moren asiantuntija Sanny Lindström oli hehkuttanut Aftonbladetin mukaan.

– Olen nähnyt jotain vastaavaa joskus, mutta silloin pelaajalla on ollut aikaa.

Maalari suhtautui osumaansa rauhassa. Joukkuekaverit kuulemma kehuivat.

– Tietysti katsoin sen jo jumbotronilta ja olen nähnyt muutenkin uudelleen. Onhan se selvää, että tuollaiset maalit saavat huomiota. Monet kiittelivät, joukkuekaverien mielestä se oli nättiä, Vancouver Canucksin viime juhanuksen kakkoskierroksen 40. varaus heitti.

Nöyryttävässä maalissa ottavana osapuolena oli Marcus Högström. Pakki pelasi Suomessa HIFK:n paidassa kaudella 2016-17 kaikkiaan 11 ottelussa tehoin 0+2=2.

Koska Djurgårdenin tolppien välissä seisoi Niklas Svedberg, välttyi suomalaisvahti Karri Rämö totaaliselta nöyryytykseltä. Hänet tosin vaihdettiin maalille toisen erän puolivälissä 0-5-tilanteessa.

Selvä 5-1-voitto vahvisti Röglen asemia sarjan kärkipäässä. Joukkue keikkuu SHL:ssä jaetulla ykkössijalla. Djurgården on puolestaan kiinni viimeisessä suorassa puolivälieräpaikassa kuudentena.

LUE MYÖS: Tunteisiin! Joonas Korpisalolla keitti yli NHL:ssä – pyytää nyt nöyrästi anteeksi: ”Typerintä, mitä maalivahti voi tehdä”