NHL:ssä pitkän uran tehnyt puolustajajärkäle Craig Rivet teki tuoreessa Instigators-podcastissa melkoisen paljastuksen ajastaan Saku Koivun kanssa Montreal Canadiensissa.

Vuonna 2006, kun Canadiens johti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella 2-0-voitoin Carolina Hurricanesia, Rivet hölmöili joukkueensa suomalaiskapteenin sairaalaan hotellissa tapahtuneessa erikoisessa episodissa.

– Juoksimme hotellin käytävällä kilpaa vessoille. Tietysti Saku oli nopeampi kuin minä, joten hän voitti minut juoksukilpailussa. Mutta minulla on aina tapana saada viimeinen nauru, joten iskin hänet vessanpöntön takaosaa vasten. Vessanpönttö tuhoutui täysin ja siitä alkoi ruiskuta vettä huoneeseemme. Sitten kuulin Koivun huutavan: ”kutsu valmentaja tänne! Kutsu valmentaja tänne!” Hän lähti kävelemään käytävää pitkin, ja yhtäkkiä minua alkoi vetämään henkeen, sillä koko hänen selkänsä oli täysin veressä. Hänestä tuli niin paljon verta, etten edes voinut nähdä hänen takapuoltaan enää – hän tosiaan oli alasti, Rivet kertoi podcastissa.

– Aloin pyyhkimään verta pois valkoisella pyyhkeellä, ja tämä teki tilanteesta vain pahempaa. Se kun näin veren pulppuavan hänen selässään olevasta avonaisesta haavasta… Se oli kuvottavin näky ikinä. Se haava oli suunnattoman syvä, 45-vuotias kanadalainen jatkoi.

Koivu toimitettiin nopeasti sairaalaan, jossa hänen haavansa hoidettiin.

– Hän ei pystynyt koskemaan varpaisiinsa, mutta hän silti osallistui kolmanteen osaotteluun. En tiedä miten hän teki sen, Rivet ihmetteli.

Miten sitten Canadiensin johdossa otettiin tieto Koivun vammasta vastaan?

– Taisimme kertoa valmentajille, että hän liukastui lattialle, Rivet valaisi.

Canadiens hävisi lopulta kolmannen ottelun, jonka Koivu joutui jättämään korkeasta mailasta tulleen vamman takia kesken. Hurricanes eteni pudotuspelisarjasta jatkoon ja voitti lopulta Stanley Cup -mestaruuden.