NHL:ssä jaetaan vuosittain Hart Trophy, joka annetaan sarjan arvokkaimmalle pelaajalle. Valinnassa painotetaan ennen kaikkea sitä, kuka on ollut tärkein yksittäinen hahmo juuri omalle joukkueelleen.

Liigassa vastaavaa palkintoa ei jaeta, mutta nyt tilanteesta voi muodostaa helposti oman mielipiteensä. Toimittaja Miikka Arponen jakoi Twitter-tilillään kuvan, johon on listattu 20 joukkueelleen tärkeintä pelaajaa pisteiden valossa.

Pelaajat on pistetty järjestykseen sen mukaan, kuinka isossa osassa joukkueen maaleistaan he ovat olleet mukana. Listan ykkösenä on sarjajumbo Sportin hyökkääjä Roope Talaja. Hän on ollut osallisena peräti 45,8 prosentissa joukkueensa maaleista.

Muita kärkinimiä ovat HIFK:n Teemu Turunen (43,8%) ja KalPan Miikka Pitkänen (40,0%). Muut Liigan pelaajat eivät ole ylittäneet 40 prosentin rajapyykkiä.

Voit katsoa koko listauksen alta.

Miika Arponen

@MiikaArponen
#Liiga top-20, pelaajien osallisuus joukkueensa maaleista pelaamissaan otteluissa. Vain #Sport Roope Talaja, #HIFK Teemu Turunen ja #KalPa Miikka Pitkänen yli 40 prosentissa.