Kaapo Kakon tilanne New York Rangersissa puhuttaa.

Nuori suomalaistaituri on pelannut nyt yhteensä 11 peliä NHL:ssä tehoin 2+1. Kuten tilastot osoittavat, on hyppy taalajäille vaatinut paljon opettelua sekä uuteen tottumista.

Kaikki ei ole mennyt myöskään Rangersin puolelta aivan nappiin. Tätä mieltä on ex-kiekkotähti Esa Pirnes, joka nykyisin toimii asiantuntijana Viasatin lähetyksissä.

Pirnes kaipaa Rangersin toimintaan sekä viestintään järkeä. Se näkyy Kakon arjessa.

– Nyt siellä koutsi on antanut aika epämääräisiä lausuntoja Kakosta ja pomputtanut eri ketjuissa. Ei medialle mennä sanomaan, että ”ei riitä tässä ja tässä”. Sen sijaan nuorta pelaajaa pitäisi pystyä buustamaan ja kertoa mikä toimii, Pirnes ihmettelee NHLSuomi-sivuston haastattelussa.

Iso osa kritiikistä lähtee myös Rangersin valmennuksen suuntaan. Sieltä löytyy parannettavaa.

– Rangersissa ei luoda tällä hetkellä positiivista onnistumisen ilmapiiriä. Kun on kyseessä hyvästä pelaajasta, niin tulos tulee sieltä kyllä. Hän (Kakko) ottaa askel kerrallaan steppejä. Se vaatii myös joukkueen onnistumisen. Pahin mahdollinen tilannehan on, että joukkue häviää paljon, eikä omaa paikkaa löydy, Pirnes pohtii.

Vertailu löytyy läheltä. New Jerseyn teinitähti Jack Hughes löysi pelinsä, kun vierelle löytyi vaikeuksien jälkeen oikeat ukot. Kakkoon verrattava ykkösvaraus on päässyt hiljalleen vauhtiin vaikean alkusyksyn jälkeen.

– Rangers ei ole pystynyt tarjoamaan vakaata starttia. Nuori pelaaja ei saa mitään ilmaiseksi, mutta seurassa pystytään kyllä tekemään olosuhteet mahdollisimman otollisiksi tarjoamalla sementoitunut ketjupaikka, aikaa sekä lupa tehdä virheitä. Valmentaja ja seura luovat sen ympäristön, Pirnes pohtii.

LUE MYÖS: Pirteä paluu! Patrik Laine keräsi kehuja heti Winnipegin matkassa, upea oivallus voittomaaliin – ”Vastustaja jähmettyi”

LUE MYÖS: Kallista herkuttelua! Kasperi Kapanen loisti NHL:ssä – paljasti yllättävän salaisuuden vireelleen: ”Ensi kerralla syön kaksi”

LUE MYÖS: NHL-toimittajalta hurja paljastus: Jesse Puljujärvestä Kaapo Kakon joukkuekaveri?