Kultamaalivahti Jussi Olkinuora paljastaa: hyvien KHL-tilastojen taustalla yllättävä syy – ”Jotkut kiiluvat siellä bonarit silmissä”

© Kuva: Getty Images

HELSINKI. Leijonien mukana Karjala-turnauksessa pelaava maalivahti Jussi Olkinuora pelaa vahvaa kautta KHL:ssä.

29-vuotias suomalaistorjuja siirtyi täksi kaudeksi Admiral Vladivostokin riveihin, joka pelaa kotiottelunsa peräti 10 000 kilometrin päässä Suomesta. Lähellä Pohjois-Korean ja Kiinan rajaa sijaitsevasta kaupungista on pitkä matka useisiin vieraskamppailuihin, mutta tämä ei ole muodostunut ongelmaksi Olkinuoralle.

– Ei ole ollut paha. Kaikkeen tottuu. Ihmismieli on kummallinen. Ehkä vierasjoukkueille matkustaminen on jopa vaikeampaa, koska he eivät tee sitä niin usein, Olkinuora kertoi medialle.

Kokeneen maalivahdin mukaan Vladivistokia kutsutaan köyhän miehen San Franciscoksi, sillä se sijaitsee Venäjän kaukoidässä Tyynenmeren rannalla. Kaupungista mies ei ole kuitenkaan päässyt paljoa nauttimaan, sillä suurin osa kaudesta menee jääkiekon parissa.

Olkinuoran mukaan KHL on tarjonnut jo monia yllätyksiä, joita hän ei kuitenkaan lähde avaamaan sen enempää. Sen helsinkiläislähtöinen pelaaja kuitenkin kertoo, että sarjassa on eroavaisuuksia verrattuna kotimaiseen Liigaan.

– KHL:ssä on erilaista kuin Liigassa. Jätkät ovat ehkä hieman taitavampia, mutta myös järkeä on vähemmän. Kärkijengit ovat kyllä huippujengejä, leijonamaalivahti kehui Leijonat.comille.

Olkinuora on esiintynyt tähän mennessä 17 KHL-ottelussa komealla torjuntaprosentilla 93,8. Suomalaismaalivahdin mukaan pelkkiä tilastoja ei kuitenkaan kannata tuijottaa, kun kyse on KHL:stä.

– Siellä on monella veskarilla hyvät tilastot. Se on vähän erilainen sarja siinä mielessä, että jotkut kiiluvat bonarit silmissä hieman liian aikaisin ja laukovat tyhmistä paikoista. Siitä tulee hyvät tilastot, Olkinuora kertoi.

Miikka Lahtinen, Helsinki
Twitter: @ladalahtinen