Winnipeg-valmentaja kertoo vihdoin, miksi Ville Heinola lähetettiin pois NHL:stä

© Kuva: Getty Images

Ville Heinolan kohtalo NHL:ssä oli pitkään spekulaation alla. Nyt suomalaispuolustaja ja Winnipeg Jets ovat päättäneet, että 18-vuotias pakki vahvistaa loppukauden ajan Rauman Lukkoa. Muita vaihtoehtoja olisivat olleet jatkaa NHL:ssä tai farmiliiga AHL:ssä.

Heinola oli Winnipegin johtavia puolustajia NHL:ssä pelatessaan, joten päätös herätti monessa kummastusta. Winnipegin päävalmentaja Paul Maurice selittää vihdoin ajattelua Heinolan kohtelun takana.

– Ensinnäkin, me rakastamme tätä kaveria. Me varasimme hänet, ja meillä on ollut erikoinen vuosi pakistossa, kun Dustin Byfuglien ei ole mukana, joten hänellä oli mahdollisuus näyttää ja hän oli harjoitusleirillä erinomainen. Hän ansaitsi jäädä NHL:ään, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että hän on 18, ja NHL:ssä ei pelaa 18-vuotiaita puolustajia hyvästä syystä, koska heidän kehityksensä voi mennä pilalle, Maurice kommentoi.

– Haluamme hänen kasvavan tietynlaiseksi puolustajaksi, ja emme ole huolissamme siitä, minä vuonna hän alkaa pelata Winnipeg Jetsissä. Hän voi jatkaa kehityspolkuaan kiekonliikuttajaksi ja ylivoimapuolustajaksi kotonaan.

Maurice peräänkuuluttaa ennen kaikkea kärsivällisyyttä Heinolan kanssa.

– Olen todella tyytyväinen päätöksen suhteen. Se on hänelle todellakin paras paikka. Meidän täytyy olla kärsivällisiä tämän nuoren miehen kanssa. Olen nähnyt 18-vuotiaita puolustajia, jotka ovat tulleet NHL:ään, tehneet maaleja ja näyttäneet hyvältä, ja sitten yhtäkkiä joulukuussa heitä viedään yhdellä yhtä vastaan, he menettävät itseluottamuksensa ja he eivät enää koske kiekkoon. Valmentajat saavat rahaa pelien voittamisesta ja nuorten puolustajien minuutteja pienennetään, ja nuoren puolustajan kaudesta on muodostunut täysi katastrofi, Maurice kertoo.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!