Jokerit-konkari hurjan vieraskiertueen edellä: ”Kaikki, jotka ovat 12 tuntia matkustaneet tietävät…”

© Kuva: Mikko Taipale

Jokerit aloitti maanantaina kauden pisimmän vieraskiertueensa, joka pitää sisällään neljä peliä ja liki 16 000 kilometriä matkustamista.

Viidettä kauttaan helsinkiläisseurassa pelaava Jesse Joensuu osaa kuvailla, minkälainen rasitus pelaajilla on edessään.

– Ei sitä rasitusta oikein ikinä tässä vaiheessa vielä tajuakaan, Joensuu avaa Jokereiden nettisivulla ja jatkaa:

– Ollaan vain menossa pelaamaan neljä peliä, mutta esimerkiksi Kiinassa pelin jälkeen odotellaan jonkin aikaa lentoa ja ollaan Vladivostokissa heidän aikaansa aikaisin aamulla. Kyllä siinä pää ja kroppa menee vähän sekaisin, mutta onneksi näitä reissuja ei ole kuin yksi vuodessa.

Ensimmäisessä turneen ottelussaan helsinkiläisryhmä saa keskiviikkona vastaansa Pekingissä Kunlun Red Starin ja Joensuu pitää kamppailua henkisesti kiertueen vaikeimpana. Jokerit saapuu paikan päälle noin vuorokautta ennen ottelua.

– Kaikki, jotka ovat 12 tuntia matkustaneet tietävät varmasti, ettei seuraavan päivän olo ole kauhean freesi, Joensuu toteaa.

Jokereiden kannalta positiivinen asia kuitenkin on, että pitkä kiertue on edessä heti maajoukkuetauon jälkeen, kun suurin osa pelaajista on saanut rauhassa ladata akkuja.

Joensuu myös korostaa, ettei matkustaminen tunnu niin raskaalta, mikäli voittoja tulee.

Kokenut hyökkääjä oli mukana talvella 2017, kun joukkue hävisi niin Kiinassa, Vladivostokissa kuin Habarovskissa. Toisaalta seuraavana syksynä Jokerit voitti kaikki ottelunsa näissä paikoissa ja sai rutkasti ylimääräistä energiaa palautumiseen.

-Se reissu oli ihan huikea. Voittamalla pelit matkustaminenkaan ei tunnu niin raskaalta. Kun voitettiin kaikki ottelut, tuntui jopa aika iisiltä, vaikkei se sitä todellisuudessa tietenkään ollut, Joensuu muisteli.

Kunlun-kamppailu käynnistyy keskiviikkona kello 13.30 Suomen aikaa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.