Suomen mestari avasi pisteilinsä maajoukkuepaidassa – tehoilu pelottavan kovaa Liigassakin vaikean syksyn jälkeen: ”Pystyn pelaamaan ilman, että mietin liikoja”

© Kuva: Leijonat.fi

HELSINKI. HIFK:n Teemu Turusella riittää aihetta leveään hymyyn, kun Hämeenlinnan Helsinkiin vaihtanut hyökkääjä on alkanut hiljalleen heräämään liekkiin uudessa joukkueessaan.

Syyskuu meni vielä vaisusti sen tuodessa HIFK-paidassa saldon 3+2=5. Sittemmin ääni on muuttunut ja nyt kasassa ovat jo tehot 9+12=21.

– Pelaaminen tuntuu ihan hyvältä. Alku oli vähän hankala. Oli paikkoja, muttei meinannut mennä millään sisään. Nyt kun on tullut onnistumisia, niin itseluottamuskin on varmaan vähän noussut, iloisen oloinen hyökkääjä listaa Karjala-turnauksen jälkimainingeissa.

– Pystyn pelaamaan ilman, että mietin liikoja.

Se näkyy. Turunen pelasi sunnuntaina Ruotsia vastaan Leijonien paidassa iloista ja ennakkoluulotonta kiekkoa Karjala-turnauksen päätöksessä. Miltäs pelaaminen muuten maistui HIFK:n miehellä Jokerien hallissa?

– No eihän siinä mitään erikoista, olen junnunakin täällä pelannut. Hienoa oli pelata, täysi tupa edessä.

Onnistunut kotiturnaus

Leijonat päätti Karjala-turnauksen sunnuntaina perinteiseen isänpäivän Ruotsi-peliin ja sen 2-1-voittoon. Viime kevään Suomen mestari avasi pistetilinsä maajoukkuepaidassa syötettyään Miro Aaltosen iskemän ilmiömäisen maalin.

Kumpi maistui paremmalta, Ruotsia pataan pistäminen reilun 12 tuhannen katsojan edessä vai pistetilin avaaminen?

– No Ruotsin kaataminen totta kai, isänpäivä vielä. Hienoa oli kaataa Ruotsi, Turunen hymyilee viitaten sunnuntaihin.

Aaltosen iskemä 2-0-osuma syntyi mielettömän syöttökuvion päätteeksi, jonka viimeinen syöttäjä oli nimenomaan Turunen.

– Pääsimme hyvään suoraan kolme-kakkoseen. Yleensä noissa paikoissa tykkään syöttää, jos pakki pelaa väliltä. Miro meni hyvin takatolpalle. Väylä oli hyvin auki.

HIFK-tykillä on vyöllä nyt kourallinen maaotteluita, ja hän oli pelannut Ruotsia vastaan muutaman kerran aiemmin maajoukkueessa. Tre Kronorin kohtaaminen on aina erityisen siistiä.

– Kyllä minun mielestä ainakin. Sellaista tietynlaista kamppailuintoa tulee vielä enemmän.

Kamppailuintoa oli nähtävissä toissa päivänä sunnuntainakin. Ruotsin pakki Tom Nilsson roikkui Turusessa kiinni päätöserässä vaihtoaitioiden edessä siinä määrin, että villi suomalaisyleisö alkoi vislaamaan rajusti.

– Itse en pistänyt merkille. Ei siinä mitään, sen maila taisi jäädä minun jalkoihin ja yritin siitä rimpuilla itseäni irti.

Suomen tekeminen näytti viime viikon turnauksessa kaikkinensa hyvältä verrattuna siihen faktaan, että kyseessä oli maajoukkueen ensimmäinen yhteinen tapahtuma.

– Kyllä joo! Aika nousujohteinen turnaus meiltä. Lauantain peli oli hyvä, emme vain saaneet ylivoimalla tehtyä maaleja. Tonttia oli. Sunnuntaina oli aika kova vastus, välillä jouduimme puolustamaan, mutta ihan hyvä peli kokonaisuudessaan.

Liigakausi jatkuu tiistaina kello 18.30 alkavalla ottelulla KooKoo-HPK.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille