Valmentaja hehkuttaa NHL:n suomalaistaituria: ”Hän ei saa niin paljon julkisuutta tai kehuja tekemisistään”

© Kuva: Getty Images

Neljättä kauttaan Carolina Hurricanesissa kiekkoileva Teuvo Teräväinen on totuttu tuntemaan pelaajana, joka antaa suun pieksemisen sijaan mieluummin tekojen kaukalossa osoittaa arvonsa joukkueelle.

Tasaisesti vuosi vuodelta kehittynyt suomalainen teki viime kaudella ennätyspisteensä NHL:ssä, kun 82 ottelun saldo oli komeat 76 (21+55) tehopistettä.

Myös kuluva kausi on alkanut hyvin: 18 ottelun jälkeen tehopinnoja on kasassa 15 (4+11).

Pelkkä pistetehtailu ei kuitenkaan ole ainoa asia, jonka 25-vuotias laituri tuo Hurricanesille.

– Hän ei saa niin paljon julkisuutta tai kehuja tekemisistään. Hän on kahden suunnan pelaaja ja paremmasta päästä sellainen tässä liigassa, Canes-päävalmentaja Rod Brind’Amour kehuu Teräväistä paikallislehti Raleigh News & Observerille ja jatkaa:

– Hän tekee paljon pieniä asioita, jotka eivät näy tulostaululla, mutta hän pääsee myös parrasvaloihin omilla taidoillaan. Hän on todella lahjakas pelaaja ja ehdottomasti iso osa tätä joukkuetta.

Teräväinen teki viime tammikuussa viisivuotisen ja 27 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen Canesin kanssa, ja nauttii olostaan Raleighissa täysin siemauksin.

– Yritän vain olla oma itseni. Tietenkin olen nykyään itsevarmempi kopissa kuin neljä-viisi vuotta sitten. Kaikki on helpompaa ja nautin olostani täällä, Teräväinen toteaa ja jatkaa:

– Tämä on paikka, jossa haluan olla ja auttaa rakentamaan tästä joukkueesta vakavasti otettavan ehdokkaan Stanley Cup-voittajaksi.

NHL:n kirkkaimmasta kruunusta Teräväisellä on jo kertaalleen kokemusta. Laituri pääsi nostamaan mestaruuspyttyä Chicago Blackhawksin paidassa 2015.