Kiekkoraamattu povaa: Nuorten Leijonien superlupaus vahvin ehdokas MM-kisojen parhaaksi maalivahdiksi

© Kuva: Leijonat.fi

Vuodenvaihteessa perinteiseen tapaan pelattavat alle 20-vuotiaiden MM-kisat käynnistyvät Tshekin Ostravassa ja Trinecissä Tapaninpäivänä.

Hallitsevana mestarina kisoihin lähtevä Suomi saa taas kerran jalkeille iskukykyisen joukkueen, josta löytyy laatua jokaiselta pelipaikalta.

Kiekkoraamatuksi tituleerattu The Hockey News arvioi Oulun Kärppien maalilla huikean syksyn pelanneesta ja suurella todennäköisyydellä päävastuun U20-joukkueen maalilla Tshekin kisoissa kantavasta Justus Annusesta jopa turnauksen parasta maalivahtia.

– Harva lupaus koko maailmassa on kerännyt alkukaudella yhtä paljon huomiota kuin Annunen, Colorado Avalanchen 3. kierroksen varaus kesältä 2018. Isokokoinen maalivahti, joka rikkoi jo Liigan peräkkäisten nollapelien putken, on ollut lähes täydellinen ensimmäisellä kaudellaan Liigassa. Tulee olemaan Suomen aloittava maalivahti sekä kärkiehdokas nuorten MM-kisojen parhaaksi maalivahdiksi, The Hockey News povaa.

Vasta 19-vuotiaan kempeleläisen alkukausi Liigassa on eittämättä ollut täysin mykistävä. Superlupaavan maalivahdin torjuntaprosentti 11 pelatun pelin jälkeen on 95,2. Päästettyjen maalien keskiarvo on sekin täysin käsittämätön 1,21.

Nuoret Leijonat kohtaa alle 20-vuotiaiden MM-kisojen avausottelussaan Tapaninpäivänä Ruotsin.