Hyökkääjä Otto Koivula, 21, debytoi NHL:ssä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä NY Islandersin sotisovassa. Joukkueen juhannuksen 2016 neloskierroksen 120. varaus kellotti 4-3-voittoon päättyneessä Philadelphia Flyers -ottelussa peliaikaa reilut seitsemän minuuttia.

Nokialaisen perustilastot olivat pitkälle nollaa, sillä vain taklausmäärä (2) näytti jotain muuta kuin pyöreää. Isles teki ottelussa häkellyttävän nousun, kun se väänsi viimeisen erän tehokkaan kymmenminuuttisen aikana 0-3:sta tasoihin ja lopulta voittoon voittolaukauskisassa.

– Jos rehellisiä ollaan, niin onhan tämä mahtavaa. Fiilis on hieno ja unelma on toteutunut, suomalaishyökkääjä hehkutti seuran nettisivuilla.

NY Islanders miehittää itäisessä konferenssissa upeasti kakkossijaa. Nyt joukkue on hävinnyt vain neljästi ja jäänyt kolme kertaa täysin tyhjin käsin. Islandersin pisteputki on pituudeltaan jo häikäisevät 14 ottelua. Islanders on jäänyt pisteittä edellisen kerran yli kuukausi sitten.

– Päässäni on epätodellinen tunne tällä hetkellä. En malta odottaa seuraavaa ottelua.

Islandersin pisteputki on pidempi kuin millään muulla joukkueella tällä kaudella.

NHL Public Relations

@PR_NHL
The @NYIslanders rallied from a 3-0 third-period deficit to earn a shootout win against the Flyers and extend their point streak to 14 games (13-0-1), the longest by any team this season. #NHLStats

Koivulakin on ollut valokeilassa, joskin vähän erilaisesta syystä. Häntä on pompoteltu viime aikoina tiuhaan Islandersin ja AHL-joukkue Bridgeport Sound Tigersin välillä.

– Alla on kaksi sairasta viikkoa. Minua on siirrelty jatkuvasti ylös ja alas. Olen iloinen päästyäni vihdoin mukaan ensimmäiseen NHL-otteluuni.