NHL:ssä debytoinut suomalaisjärkäle paljastaa tavoitteensa: ”Siihen on vielä matkaa”

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

NHL:ssä marraskuun puolivälissä debytoimaan päässyt New York Islanders-hyökkääjä Otto Koivula ei valittele toistaiseksi vähäistä vastuutaan taalaliigassa.

21-vuotias suomalaisjärkäle (193 cm, 100 kg) on saanut peliaikaa neljässä ottelussa keskimäärin seitsemän ja puoli minuuttia peliä kohden ja pistetili on vielä toistaiseksi avaamatta.

Erittäin vahvan alkukauden pelanneesta Islanders-ryhmästä suurimman vaikutuksen tuntuu Koivulaan tehneen joukkueen päävalmentaja Barry Trotz.

Suomalaishyökkääjä ylistää vuolaasti 2018 Washington Capitalsin peräsimessä Stanley Cupin voittanutta Trotzia.

– Kyllä näkee, että hän on mestarivalmentaja. Yksityiskohtiin mennään paljon ja pidetään pitkiä palavereita. Jokainen juttu pelissä käydään tarkasti läpi, jotta kaikilla on kristallinkirkas käsitys siitä, mitä tehdään jäällä, Koivula avaa NHL:n suomenkielisellä nettisivulla ja jatkaa:

– Jokainen tietää, mihin pitää mennä. Jäällä ei ole semmoisia tilanteita tai paikkoja, joissa täytyisi miettiä, että mitä minun pitäisi tehdä. Meidän on tosi helppo pelata.

Koivulan omat tavoitteet kauteen lähdettäessä olivat maltilliset.

– Ennen kautta tavoitteena oli, että jos semmoiset parikymmentä peliä saisi pelata ylhäällä ja vähän laittaa jalkaa oven väliin. Siihen on vielä matkaa, ja tietysti tavoitteet aina vaan kasvaa, mitä pitemmälle pääsee. Nälkä kasvaa syödessä. Ei pelkkä ylhäällä olo riitä kauden loppuun asti. Pitää pystyä pelaamaan plusmerkkisesti, ja olisi kiva tehdä muutama maalikin, Koivula kertoo.

Syksyllä 2018 Pohjois-Amerikkaan saapunut Koivula pelasi viime kaudella AHL:n Bridgeport Sound Tigersissa 69 ottelua tehoin 21+25=46. Kuluvalla sesongilla Bridgeportissa on syntynyt 10 otteluun 2+3=5 tehopistettä.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS