Lahden Pelicansin maalilla alkukauden torjunut Tomi Karhunen siirtyy Sveitsiin. Bern osti Karhusen sopimuksen lahtelaisseuran kanssa ulos. Sveitsiläisseuran mielenkiinnosta Karhusta kohtaan oli huhuttu jo aiemmin.

– Haluan kiittää Pelicansin organisaatiota, joukkuetta ja faneja kuluneesta alkukaudesta. Vaikka pelillisesti emme onnistuneet parhaalla mahdollisella tavalla, viihdyin Lahdessa mainiosti. Kun mahdollisuus siirtyä yhteen Euroopan suurimmista seuroista tuli mahdolliseksi, halusin tarttua siihen, Karhunen kommentoi seuran verkkosivuilla.

Pelicans ei jää ainoastaan maalivahti Atte Tolvasen varaan, sillä seura tiedotti samalla hankkineensa Riku Heleniuksen. Maalivahdin sopimus on loppukauden mittainen, mutta se sisältää tammikuun 12. asti kestävän koejakson.

– Heleniuksesta joukkue saa kokeneen huippumaalivahdin, joka haluaa todistaa tasonsa, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi.

Karhunen pelasi Pelicansin maalinsuulla 18 ottelua. Hänen torjuntaprosenttinsa oli 90,6. Helenius puolestaan on esiintynyt tällä kaudella ainoastaan yhdessä ottelussa JYPin paidassa. Hänen torjuntaprosentikseen jäi murheellinen 77,3.