NHL-apuja Nuoriin Leijoniin? Nämä huippulupaukset voisivat pelata MM-kisoissa

© Kuva: Getty Images

Nuorten Leijonien matka kohti MM-turnausta käynnistyy pian.

Maanantaina julkaistaan jo ensimmäinen MM-leiriryhmä, joka matkaa joulukuun puolivälissä valmistautumaan tuleviin arvokisoihin. Samalla joukkueen valmennus tähyilee varmasti myös rapakon taakse: NHL-seuroista löytyisi vielä kolmeiän puolesta mukaan mahtuvaa nimeä.

Aiemmin listoilla ollut Ville Heinola on jo varmuudella joukkueen käytettävissä, kun Winnipeg Jets lähetti nuoren pakin lainalla Raumalle.

Realistisia apuja listalta löytyy noin 1-2 kappaletta. Farmisarja AHL:stä on viime vuosina lähetetty varsin myöntyväisesti pelaajia arvokisoihin – se voi avata myös Nuorille Leijonille oven yllättäville kärkivahvistuksille.

Nuorten MM-kisat pelataan vuodenvaihteessa Tshekissä. Suomi lähtee kisoihin puolustamaan vuoden takaista MM-kultaansa.

LUE MYÖS: Suomen otteluohjelma, pelaajarunko ja tuoreet MM-uutiset! 

Nuoriin Leijoniin mahtuvat potentiaaliset NHL-avut:

Kaapo Kakko

Rangersin superlupaus on listalla puhtaasti ikänsä puolesta. Huippunimi pelaa NHL:ssä – eikä seurajohdolla ole mitään syytä lähettää kiekkotaituria tässä vaiheessa arvokisoihin. Kakolta löytyy aikuisten MM-kulta sekä Nuorten MM-kulta, nuorukainen haluaa keskittyä itsekin varmasti tällä hetkellä NHL-uraansa.

Jesperi Kotkaniemi

Kotkaniemen tilanne näytti pitkään samalta kuin Kakolla. Vaikea alkukausi ja pompottelu ketjusta toiseen ovat tuonut pöydälle kuitenkin farmiin lähettämisen mahdollisuuden. Se voisi auttaa suomalaista itseluottamuksen kanssa – ja avata samalla mahdollisuuden lähteä myös Nuorten Leijonien matkaan.

Vuosi sitten huippulupaava Henri Jokiharju lähetettiin hieman vastaavassa tilanteessa farmin kautta kisoihin. Olisiko Montrealilla halua lähettää nuori timanttinsa etsimään pelivirettä maajoukkueesta?

LUE MYÖS: Jesperi Kotkaniemellä sysimusta vaihe NHL:ssä – nyt ehdotetaan jo radikaalia ratkaisua

Rasmus Kupari

Kupari on listan kolmas ja samalla se todennäköisin Pohjois-Amerikan apu. Sentterilupaus on pelannut koko kauden farmissa. Pelkästään sen takia MM-kisoihin voisi tehdä hyvää. Samalla Suomi saisi nuoresta sentteristä tärkeän vahvistuksen isoihin peleihin.

Kupari on iskenyt Ontario Reignin matkassa alkukaudesta 19 peliin tehot 5+2. Tehot osoittavat, ettei nuorukaisella ole vielä mikään kiire NHL:ään. Nuorista Leijonista irtoaisi heti johtavan pelaajan rooli kärkiketjuista.

LUE MYÖS: Suomen otteluohjelma, pelaajarunko ja tuoreet MM-uutiset! 

LUE MYÖS: Vahvistus Liigaan? Lähde: 26-vuotias kiekkotaituri jättää Pohjois-Amerikan – siirtyy Suomeen

LUE MYÖS: Potkut! Ville Nieminen sai lähtöpassit Pelicansin peräsimestä – ”Ainut oikea ratkaisu”


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!