Nashville Predatorsin kokenut Pekka Rinne palasi lyhyen huilijakson jälkeen vakuuttavasti NHL-jäille, kun torjuja nollasi Carolina Hurricanesin lauantaiyön 3-0-voitossa.

Rinne venyi kiekon eteen yhteensä 31 kertaa – sen myötä hänet palkittiin ansaitusti ottelun ykköstähtenä. Samalla kokenut huippuvahti nousi NHL:n nollapelitilaston kärkipaikalle: suomalainen on ainoa tällä kaudella kolmesti maalinsa puhtaana pitänyt maalivahti.

Rinteen onnistuminen teki torjujalle hyvää – konkari on saanut syksyn mittaan jopa kritiikkiä Nashvillessä vaisuista otteista. Kun seuran nuori Juuse Saros on samalla torjunut vakuuttavasti, on kiekkomediassa spekuloitu jopa odotetulla vallan vaihtumisella maalivahtien hierarkiassa.

Kritiikille on ollut myös aihetta – konkarin taso on ailahdellut joukkueen mukana alkukaudesta. Rinteen edellinen peli Predatorsin maalilla oli 21. marraskuuta – sitä edelsi usea vaisumpi peli myös tilastollisesti. Konkarin selän taakse tehtiin neljässä tappiopelissä yhteensä 18 maalia.

Lauantainen nollapeli ja voitto nostivat Rinteen jälleen otsikoihin myös rapakon takana. Voitto oli samalla suomalaisen uran 350:s NHL:ssä. Sarjasta löytyy vain 22 maalivahtia, jotka ovat pystyneet saavuttamaan komean merkkipaalun.

LUE MYÖS: Pistetahti kiihtyy! Patrik Laine takoo juuri nyt kovaa jälkeä NHL:ssä

LUE MYÖS: NHL-apuja Nuoriin Leijoniin? Nämä huippulupaukset voisivat pelata MM-kisoissa

LUE MYÖS: Vahvistus Liigaan? Lähde: 26-vuotias kiekkotaituri jättää Pohjois-Amerikan – siirtyy Suomeen

LUE MYÖS: Potkut! Ville Nieminen sai lähtöpassit Pelicansin peräsimestä – ”Ainut oikea ratkaisu”