Pittsburgh Penguinsin reppuun toisen kaksikymppisen aikana vain reilussa seitsemässä minuutissa kolmesti osunut Montreal Canadiens otti toisen perättäisen voittonsa taalajäillä numeroin 4-1. Suomalaispelaajat nousivat ottelussa valokeilaan.

Habsin päävalmentaja Claude Julien oli syy siihen, että yksi tällainen, eli valokeilaan noussut, oli pakki Otto Leskinen (+1). Tehoitta jäänyt, mutta uransa isoimmat minuutit saanut pieksämäkeläispuolustaja kellotti peliaikaa nyt 12.03. Kolmannessa erässä Leskinen kävi kaukalossa säännöllisesti.

– Tämä on merkki siitä, että hän pystyy käsittelemään asioita paremmin. Niin kauan, kun hän tekee oikeita asioita, ei häntä ole syytä pistää penkille, luotsi järkeili paikallislehti Montreal Gazettelle.

Leskiseen halutaan luottaa.

– Kolmannessa erässä hän sai vaihtoja säännöllisesti, koska hän pelasi vakaasti. Jos aiomme hänen tulevan sisään ja auttavan meitä, on meidän luotettava häneen.

Pens-koitos oli suomalaispakille NHL-uran kolmas. Hänen minuuttinsa ovat nousseet ottelu ottelulta.

Armia ratkoi

Ottelun yksi avainpelaajista oli pisteet 1+1=2 iskenyt Joel Armia.

Kamppailun kakkostähdeksi valittu suomalaishyökkääjä sivalsi huipputärkeän osuman ja lopulta pelin voittomaaliksi jääneen häkin näin. Syöttöpisteen Armia sai 3-1-häkkiin, jonka ykkössyöttäjä oli puolestaan maanmies Artturi Lehkonen.

– Kaikki asiat tapahtuivat nopeasti. Yritin vain saada kiekkoa ylös ja se oli kiva homma, että tämä toimi, kauden 11:nnen pönttönsä kiskaissut pelaaja sanoi.

LUE MYÖS:

Patrik Laine iski silmiä hivelevän häkin, suomalaiskonkarin järkyttävä tuska jatkuu NHL:ssä – yksi tilasto kertoo kaiken oleellisen