Leijonat jäi jälleen maaleitta Venäjää vastaan – ex-NHL-hyökkääjä iski Suomen kanveesiin

© Kuva: Leijonat.fi

Leijonat päätti Venäjän EHT-turnauksen Pietarissa sunnuntaina pelatulla stadion-ottelulla isäntämaa Venäjää vastaan.

Suomi jäi viime vuoden tapaan maaleitta kotijoukkueen napattua ottelusta kliinisen 2-0-voiton entisen NHL-hyökkääjä Anton Slepyshevin vastattua molemmista venäläisosumasta. Slepyshevin avausosuma syntyi jo avauserän toisella minuutilla, jälkimmäinen puolestaan vajaat kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä.

Leijonista turnauksen päätöspelissä nousivat pelillisillä esityksillään esiin ennen kaikkea pirteästi esiintynyt Ilves-hyökkääjä Eemeli Suomi sekä työteliäästi kolmosketjun laidalla pelannut Jokerit-laituri Henri Ikonen. Leijonien maalilla loistavan Ruotsi-ottelun jälkeen jatkanut Frans Tuohimaa pysäytti ottelussa 17 laukausta.

Kokeilupitoisella joukkueella Venäjän turnaukseen lähtenyt Suomi jäi neljällä pisteellään  Channel One Cupin kolmanneksi. Turnauksen voiton vei nimiinsä kuusi pistettä kerännyt Ruotsi, joka kaatoi sunnuntain päätösottelussaan Tshekin maalein 3-1. Kakkoseksi sijoittunut Venäjä keräsi turnauksessa viisi pistettä Tshekin jäädessä jumboksi kolmella pisteellään.

 


PÄIVÄN VIHJE: TPS – HIFK

HIFK vierailee Turussa – jatkuuko ylivoimapelaamistaan parantaneen TPS:n voittokulku?