NHL-seura Los Angeles Kingsin organisaatioon kuuluva Rasmus Kupari liittyy tovin päästä mukaan MM-kisoihin valmistautuvan Nuorten Leijonien leirille, joka alkoi lauantaina Vierumäellä. Keskushyökkääjä on vielä toistaiseksi rapakon takana, ja sunnuntaiyönä hän maalasi kertaalleen Ontario Reignille farmisarja AHL:ssä.

Ottelu päättyi Iowa Wildille voittolaukauskisassa numeroin 4-3. Kotkalainen viimeisteli kauden kuudennen maalinsa toisessa erässä ylivoimalla tasoittaen numerot 1-1:een. Pelaajan kausi on ollut kuitenkin läpi syksyn enemmän ja vähemmän tervanjuontia.

Kupari on viimeistellyt 26 pelissä vaisut tehopisteet 6+2=8 plusmiinussaldon näyttäessä heikkoa lukemaa -7. Nyt kotkalaispelaaja viiletti jopa kuuden kamppailun pisteettömässä putkessa, ja parissa pelissä hänen tehotilasto on painunut surkeimmillaan jopa neljä astetta pakkaselle.

Esimerkiksi viime kaudella lupaus nakutti Liigan puolella Kärpissä 43 runkosarjan pelissä tehot 12+21=33 (+13), kevään 16 pudotuspeliottelun saldo oli vaisu 1+4=5 (0).

Kotkalaispelaajan näytöt eivät ikävä kyllä nosta odotuksia kattoon nuorten MM-kisojen alla. Suomalainen kansa on pitänyt Kuparia lähtökohtaisesti Suomen ykkössentterinä Tsekin turnauksessa. Pelaaja toimi samassa roolissa vuosi sitten samojen kekkereiden jokaisessa ottelussa.

Toisaalta Kingsin juhannuksen 2018 ykköskierroksen 20. varauksen joukkuekaan ei ole mikään kummoinen. Ontario keikkuu läntisessä konferenssissa sen keskipaikkeilla kahdeksannella sijalla.