Los Angeles Kings on heittänyt venäläisen maajoukkuelegenda Ilja Kovaltshukin siirtolistalle. Seuran aikeissa on purkaa venäläistähden sopimus, jota on jäljellä vielä reilu kausi jäljellä. Hän on pelannut tällä kaudella 17 ottelua tehoilla 3+6=9.

Nyt Kiekkoraamattuna tunnettu The Hockey News on listannut viisi seuraa, joihin venäläistähti voisi siirtyä seuraavaksi. Yksi vaihtoehdoista on Columbus Blue Jackets, jota johtaa Jarmo Kekäläinen. Seura jahtaa kuumeisesti pudotuspelipaikkaa. Kovaltshuk voisi tuoda apua erityisesti tuskaiselle ylivoimalle.

Toinen järkevä vaihtoehto olisi Dallas Stars. Teksasilaisjoukkue lähti kauteen isoin odotuksin, mutta menestys on ollut vaihtelevaa. Erityisesti ongelmia on ollut maalinteon kanssa.

Florida Panthers puolestaan yritti tosissaan hankkia Taylor Hallia, mutta joutui pettymään. Kovaltshuk voisi olla seuralle lohdutuspalkinto. Seuralla tekee tiukkaa palkkakaton kanssa, eikä flopanneelle venäläiselle tarvitsisi maksaa suuria.

New York Islanders on niin ikään mahdollisuus Kovaltshukille. Seuraa luotsaa hänelle tuttu GM Lou Lamariello, ja seura on yrittänyt hankkia aiemmin useaa nimekästä vahvistusta hyökkäykseensä, mutta on aina jäänyt tyhjin käsin.

Kovaltshuk on kertonut haluavansa jäädä NHL:ään, mutta hän on jo saanut rahakkaan tarjouksen KHL-seura Avangard Omskilta. KHL-paluu ei olisi ihme, jos kiinnostus NHL:ssä osoittautuu rajalliseksi.