Mikä Kaapo Kakolla mättää? Asiantuntija iskee faktat pöytään: ”Raaka maailma – vaikka olisi millainen superstara”

© Kuva: Getty Images

New York Rangersin Kaapo Kakon tilanne puhuttaa sekä rapakon takana että Suomessa.

Nuoren huippulupauksen ensimmäinen NHL-kausi on sisältänyt melkoisesti sekä ylä- että alamäkiä. Nyt nuorukainen on joutunut kuivaan putkeen – alle on tullut useampi pisteetön peli. Viidessä edellispelissä tilille on kertynyt vain yksi syöttöpiste. Sen myötä Kakko on tippunut Rangersin matkassa jo nelosketjuun.

Tilanne ei ole helppo. Sen tietää myös NHL:ssä itse pelannut pakkimörkö Sami Helenius, joka ruotii suomalaistulokkaan kautta.

– Kuiva kausi päällä. Se on raaka maailma. Seurat roolittaa siten, että kaksi ensimmäistä kenttää tekee pisteitä, loput rouhii. Jos ei tee kärkiketjuissa tulosta, tulee toinen kaveri tilalle. Niin se hierarkia siellä toimii, ja se on hyvä nuoren miehen oppia. Se kasvattaa NHL-maailmaan, Helenius avaa NHLSuomi-sivuston haastattelussa.

Tilanne ei ole helppo Kakolle. Kun peliaika romahtaa, on nuorukaisen vaikea pelata omilla vahvuuksillaan. Toisaalta tilanne on kaikille sama: kuvaavaa on, että suomalainen pelaa Rangersin nelosketjussa yhdessä 2016 ykköskierroksella varatun Brett Howdenin kanssa.

– Rangersillakin on siellä kovia jätkiä ja odotukset ovat kovat joka ilta. Ei se Howdenkaan ole loistanut. Niin se hierarkia-asetelma tippuu nopeastikin, jos ei tule tulosta, vaikka olet millainen superstara. Tarpeeksi pitkä kuiva jakso, niin sitä löytää itsensä farmista, Helenius tietää.

Kakko on hypännyt NHL:ään Suomesta ja Liigasta. Se vaatii totuttelua – sen myös Helenius nostaa esille.

– Onhan noita esimerkkejä pelaajista, jotka ovat dominoineet Euroopassa, mutta NHL:ssä eivät ole saaneet mitään aikaan. Se on aivan eri maailma. Kyllä näytöt pitää olla illasta toiseen kovia, jos kärkiketjuissa haluaa pelata. Ykkös- ja kakkosketjuissa pitää tehdä tulosta, Helenius naulaa.

LUE MYÖS: NHL-herkkua ilmaiseksi! Kaapo Kakon peli huippuaikaan tv:stä – ja maksutta

LUE MYÖS: Tv-show haltuun! Patrik Laine naurattaa Kanadassa – täräytti itsevarmoja kommentteja maalistaan

LUE MYÖS: NHL-toimittajalta jymypaljastus: tätä NHL:n ruotsalaisfloppia yritettiin antaa vaihdossa Jesse Puljujärveen!

LUE MYÖS: Verkko pöllyää! Patrik Laine takoo hurjalla tahdilla tulosta NHL:ssä – vain kaksi pelaajaa pystynyt parempaan

LUE MYÖS: ”Tuo sattuu” – Joonas Donskoi jyrättiin NHL:ssä jään pintaan


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.