TOP5: Seuraa heitä! Tässä ovat mielenkiintoisimmat Nuoret Leijonat Tsekin MM-kisoissa

© Kuva: Getty Images

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisat pyörähtävät vauhtiin tapaninpäivänä suomalaisittain todellisella herkkupalalla. Hallitseva maailmanmestari Nuoret Leijonat punnitsee turnauksen avausottelussa rakkaan länsinaapuri Ruotsin.

Mutta keitä suomalaispelaajia MM-jäillä kannattaa seurata erityisen tarkkaan? Sivustomme kokosi viisi mielenkiintoisinta pelaajaa, joihin katseet kannattaa kääntää.

5. Lassi Thomson, puolustaja, Ilves

Ilves-pakki keikkuu Liigassa tulokkaiden maalipörssissä kärkipäässä kuudella pömpelillä. Miten ruoska heilahtaa MM-jäillä? Thomsonia on kuvailtu pelaajaksi, joka on keskivertoa paremmin hyökkäyssuuntaan pelaava kahden suunnan puolustaja. Hän luistelee sulavasti ja liikuttaa kiekkoa hyvin läpi kaukalon. Ilves-lupaus on kohtalaisen hyvä syöttäjä, mutta toisaalta hän tykkää käyttää usein lyöntilaukaustaan siniviivalta. Se on näkynyt Liigassa.

Lassi Thomson. KUVA: Juha Tamminen.

4. Justus Annunen, maalivahti, Kärpät

Vankka, jäätävä, horjumaton, voittava. Jos ennen Liigan kauden alkua joku kyseenalaisti tähtisikermä Kärppien maalivahtikaksikon Annunen – Patrik Rybar, niin nyt siihen ei ole mitään syytä. Nollaputkiennätyksen uusi haltija ei ole sukeltanut yhdessäkään pelissä syvälle, sillä korkein päästettyjen maalien ottelukohtainen määrä on kolme. Tämä lupaa hyvää nuorten MM-jäille vahdille, joka on joukkueen selvä ykköstorjuja ilman mitään yllättäviä takaiskuja.

3. Aatu Räty, hyökkääjä, Kärpät

Mahdollinen kautta aikainen ensimmäinen suomalainen NHL:n ykkösvaraus kesällä 2021. Suuren suuri lupaus, kenties suurempi kuin kukaan Suomessa hetkeen. Sanojensa mukaan Räty haluaa olla kokonaisvaltainen, jonka omat vahvuudet löytyvät enemmän hyökkäyspäässä. Pelaaja tykkää olla kiekolla ja syötellä sekä latoa maaleja. Pelaa kisoissa ilman loukkaantumisia veljensä Aku Rädyn kanssa.

Ville Heinola arkistokuvassa. KUVA: Juha Tamminen.

2. Ville Heinola, puolustaja, Lukko

Winnipeg Jetsissä komeasti ensimmäiset luistimenpiirtonsa NHL-jäihin tehnyt pakki palautettiin Liigaan, ja sen jälkeen pelaaja on ollut ainakin koppikäytävillä ja median edessä kuin myrkyn niellyt. U20-kisat on valtava näyteikkuna, ja Heinolan uran kannalta hänelle toivoisi ehdottomasti henkilökohtaistakin onnistumista.

1. Rasmus Kupari, hyökkääjä, Los Angeles Kings

Todennäköisen ykkössentterin yllä on valtava kasa kysymysmerkkejä. Hyökkääjä Sampo Rannan ja maalivahti Kari Piiroisen kanssa ainoa Pohjois-Amerikan vahvistus on ollut rapakon takana vaisu, sillä syyskausi toi AHL-joukkue Ontario Reignissä kasaan 27 kamppailussa tilastot 6+2=8 ja -8. Voisiko Nuoret Leijonat olla sopivampi pelillinen koti väkkärälle, kiekon kanssa hyvin taituroivalle vääntäjälle?


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.