KooKoo on saanut heti nuoresta Libor Sulakista melkoisen huippuvahvistuksen takalinjoilleen.

Nuori puolustaja keräsi torstaina tehot 0+2, kun KooKoo murjoi vierasjäällä SaiPaa peräti maalein 5-0. Samalla tshekkitaituri kaunisteli tuoreen Liiga-pestinsä teholukemia.

Sulak on on edustanut nyt KooKoota siirtonsa jälkeen 10 pelissä tehoin 5+5=10. Lukemat ovat kovia pakille, jonka syksy KHL-seura Severstalin riveissä oli iso pettymys. Sulak ehti pelata Venäjällä 19 peliä tehoin 1+1. Tehotilasto oli synkkä -10.

Pakin vahvat otteet eivät ole iso yllätys: Sulak hurmasi jo kaudella 2017-18 Suomessa, kun hän oli Pelicansin kärkinimiä.

Viime kaudella tshekki pelasi kuusi peliä Detroit Red Wingsin takalinjoilla. Tällä kaudella NHL-paikka jäi saavuttamatta – sen myötä Sulak päätti palata Eurooppaan.

Liigan suurin yllättäjä

KooKoo-faneilla riittää myös muuten syytä riemuun. Kouvolalaistet ovat olleet syyskauden ylivoimaisesti isoin yllättäjä Liigassa.

Torstain voitto nosti KooKoon sarjassa jo kuudennelle sijalle. Vakuuttavinta on ollut kuitenkin joukkueen meno kaukalossa: päävalmentaja Jussi Ahokas on saanut joukkueensa pelaamaan tehokasta sekä näyttävää jääkiekkoa.

KooKoo ei ole vielä lyhyen Liiga-putkensa aikana 2000-luvulla päässyt pudotuspeleihin. Nyt joukkue on menossa vahvasti kevään tosipeleihin – eroa 11. sijaan on tässä vaiheessa jo 18 pistettä.

LUE MYÖS: Vakuuttavaa! Liiga-tähti heti supervireessä MM-jäillä – pysäytti Venäjän huippunimet torjunnoillaan

LUE MYÖS: Harvinainen ongelma! Kärpillä maalivahtikato – 17-vuotiaat junnut kovaan paikkaan

LUE MYÖS: Siirtomarkkinoille valtava vonkale! Liigan ex-huippuvahvistus ulos KHL-seurastaan