IL: Suomalainen NHL-lupaus sai kuulla kunniansa Liiga-valmentajalta: ”Ei kannata jatkaa, jos ei viitsi puolustaa yhtään”

© Kuva: Ilari Isotalo

21-vuotias suomalaispuolustaja Tarmo Reunanen oli syksyllä pitkään antamassa näyttöjä New York Rangersin NHL-harjoitusleirillä. Pelipaikkaa taalaliigasta ei vielä siunaantunut, mutta Reunanen palasi Liigaan Lukon paitaan astetta kokeneempana.

Reunanen on päässyt pelaamaan tällä kaudella kaksi peliä Leijonissa, mutta Liigassa puolustajalupauksella ei ole kulkenut. Reunanen on merkkauttanut 24 ottelussa seitsemän tehopistettä ja tehotilastokin on kaksi pykälää pakkasella.

Tapaninpäivän ottelussa Tapparaa vastaan Lukko-puolustaja istutettiin jo vilttiin kesken ottelun. Päävalmentaja Pekka Virta heitti Reunaselle rajusti pyyhkeitä ottelun jälkeen Iltalehden haastattelussa.

– Jäällä ei kannata jatkaa, jos ei viitsi puolustaa yhtään. Reunasen on ehkä vaikea ymmärtää, että tätä peliä pitäisi pelata joukkueelle. SM-liigassa ei voi kehittyä joukkueen kustannuksella. Näistä tuloksista on nimittäin vastuuta muillakin, Virta manasi.

– Reunasen puolustuspeli on ollut välinpitämätöntä jo pitkään. Tässä on tavallaan muutenkin meidän suurin ongelmamme eli peli riittäisi, mutta puolustuspeli ei riitä.

21-vuotias Reunanen on Rangersin neljännen kierroksen varaus kesältä 2016.


PÄIVÄN VIHJE: JOKERIT – AVANGARD OMSK

Hakeeko Ilja Kovaltshukin tähdittämä Omsk pisteet Helsingistä?