Ruotsin pääsarjajoukkue Röglessä pelaava Nils Höglander on tehnyt itseään tutuksi tällä kaudella ilmaveivellä. Ensimmäinen syntyi aiemmin syksyllä seurajoukkuepaidassa ja seuraava tapaninpäivänä MM-kisoissa Suomea vastaan.

Aiemmasta veivistä voit lukea lisää painamalla tätä.

Vancouver Canucksin viime juhannuksen kakkoskierroksen 40. varaus on muussakin valossa erilainen tapaus. Pelaajan perhepiirissä sattui aikoinaan järkyttävä tragedia. Höglander kertoi siskonsa kuolemasta Aftonbladetille.

Nilsiä vuotta vanhempi sisko Tilda menehtyi 13-vuotiaana, kun hänen aortansa repeytyi yhtäkkiä. Ruotsalaisaviisi kirjoitti, että perheen ainoat lapset olivat tiiviisti tekemisissä keskenään. Sisarukset esimerkiksi oppivat pelaamaan kiekkoa yhdessä.

– Vuodet vierivät, ja olen tottunut elämään sen kanssa, mutta ajattelen silti häntä koko ajan, sanoo vakavana Höglander, jonka esikuva on kuulemma ruotsalainen NHL-legenda Peter Forsberg.

Elämä on toisinaan äärimmäisen karua. Yleensä sanotaan, että vastoinkäymiset kasvattavat ja vahvistavat meitä ihmisiä kaikkein eniten.

– Tunnen enemmän voimaa kuin painetta. Elämässä on täytynyt käydä läpi kova vaihe ja olen kokenut, että minusta on tullut vahvempi ihmisenä, psyykkisesti.

MM-avauspelissä Nuoria Leijonia vastaan tehot 1+1=2 iskenyt Höglander ja kumppanit jatkavat urakkaansa lauantaina. Ruotsi kohtaa iltaottelussa Sveitsin.

LUE PERJANTAIN NUORTEN MM-KISAJUTUISTA MYÖS:

Suoraa puhetta! Nuorten Leijonien tehomies Patrik Puistola sätti omansa: ”Ei nyt vaan ollut tarpeeksi hyvää”

Raimo Helminen ei nauti suomalaisten luottoa – luotsi saa rapaa niskaansa: ”Viimeinen 20 minuuttia aivan purjeessa, eikä reagointia mihinkään suuntaan”