Oho! NHL:n todellinen suomalaisyllättäjä sai saumansa – nöyryytti joukkuekavereineen Pekka Rinnettä ja Juuse Sarosta: ”Hänen on täytynyt pysyä kärsivällisenä”

© Kuva: Getty Images

Nashville Predatorsin heikohko tekeminen NHL:ssä jatkuu vain. Läntisessä konferenssissa vasta kymmenentenä oleva viime vuosien potentiaalinen menestyjälauma otti Pittsburgh Penguinsilta käkättimeen lauantain vastaisena yönä luvuin 2-5.

Joukkueen jopa suurin murheenkryyni on ollut yllättäen kokenut suomalaisvahti Pekka Rinne, jonka hyppysiin kiekko on tarttunut uhkaavan heikosti tasaisesti läpi kauden. Samaa oli ikävä kyllä havaittavissa Pensiäkin vastaan, sillä suomalainen otettiin jo avauserässä maalilta pois 1-3-tilanteessa.

Rinne ehti olla tolppien välissä vajaat 15 minuuttia päästäen kuudesta kudista surkeasti kolme selkänsä taakse. Kummoinen ei ollut maalille tulleen Juuse Saroksenkaan urakka kumilätkän lipsahtaessa selän taakse kahdesti 19 laukauksesta.

Suomalaiskaksikkoa kuritti pahiten todellinen sinivalkoinen yllättäjä, pelin ykköstähdeksi valittu ja tehot 1+1=2 nakuttanut Pensin Juuso Riikola. Suomalaispuolustaja saalisti Rinnettä vastaan syöttöpisteen tällaisella hörpyllä, kauden avausmaali puolestaan syntyi Saroksen selän taakse tällä tavalla.

Suomalaista hehkutettiin Pittsburghin kotisivujen otteluraportissa.

– On hienoa nähdä Riikolan nousevan maalintekijätilastoon.

Kuten oheinen maalivideo näyttää, oli Nashvillen puolustaminen Pens-pakin maalissa uskomattoman löperöä ja ala-arvoista. Riikolan tehotilasto jäi plussalle käsittämättömästi neljä pinnaa.

– Pakkien loukkaantumiset ovat antaneet mahdollisuuden, ja hän hyödyntää sitä parhaalla mahdollisella tavalla.

Ottelu oli varaamattomalle Riikolalle ylhäällä vasta kauden 15:s, ja ennen Nashville-peliä hän oli saalistanut tehot 0+1=1. Joensuulaispuolustaja ei ole pelannut syyskaudella missään muualla kuin NHL:ssä.

– Hän on pelannut satunnaisesti läpi kauden, ja hänen on täytynyt pysyä kärsivällisenä. Pakkien loukkaantumiset ovat antaneet mahdollisuuden, ja hän hyödyntää sitä parhaalla mahdollisella tavalla, Pensin otteluraportissa ylistettiin.

Kenties tuntemattomampi suomalainen Riikola on pelannut taalajäillä nyt kaikkiaan 52 runkosarjan kamppailua pistein 3+5=8. Nashvillen Rinteen ja Saroksen torjuntaprosentit puolestaan ovat painuneet tällä kaudella nolosti alle 90:n.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.