Kuluva kausi ollut paha pettymys NHL-varaus Sami Nikulle – kertoi romukoppaan valuneesta tavoitteestaan: ”Niin ei ole käynyt”

© Kuva: Getty Images

Kuluva kausi on ollut rapakon takana vaikea pakki Sami Nikulle. Loukkaantumisista kärsinyt pelaaja on luutinut ylhäällä Winnipeg Jetsissä vain yhdessä NHL-pelissä pisteittä, farmin puolella hän on puolustanut 18 ottelussa tehoin 3+11=14.

Suurimman osan kaudestaan siis Manitoba Moosessa pelannut nuorten maailmanmestari myönsi Winnipeg Free Pressille sen, että kuluva sesonki on ollut haastava.

– Tavoitteenani oli pelata koko kausi NHL:ssä. Niin ei ole käynyt. Tämä ei ole ollut sellainen kausi, jota toivoin, pelaaja pyöritteli.

– Kyse on huonosta onnesta, sillä tämä on ensimmäinen kauteni, jolloin kärsin loukkaantumisista. Tämä on ollut vaikeaa, enkä ole tottunut tällaiseen.

– Tämä on ollut vaikeaa, enkä ole tottunut tällaiseen.

Nyt tuoreimmasta loukkaantumisesta toipunut pakki on kuitenkin saanut viitteitä kirkkaammasta huomisesta. Pelaaja on ollut Jetsin mukana ja eräiden jäiden aikana hän näki kyltin, jossa komeili hästäg FreeSami.

– Näin sellaisen ensimmäistä kertaa. Se merkitsee paljon, fanit pitävät minusta. Olen kaiketi tehnyt jotain oikein, Haapaveden lahja mietti.

Kaukaloihin AHL:n puolella vuodenvaihteessa palannut pelaaja ei kierrellyt tavoitteissaan.

– Haluan jäädä tänne ja pelata mahdollisimman hyvin, tammikuussa 2016 nuorten maailmanmestaruutta juhlinut Niku sanoi viitaten NHL:ään.

Jos on Jetsin päävalmentaja Paul Mauricea uskominen, voisi pakki saada mahdollisuuden pian.

– Meinaamme nähdä hänet ylhäällä ennen pitkään, ellemme saa hommaa rullaamaan. Emme ole vieläkään sinetöineet kokoonpanoamme.

– Tiedän, että pystyn puolustamaan. Voisin tietysti olla kovempi puolustusalueella.

Nikun vahvuuksiin kuuluu esimerkiksi kiekon liikuttamisen jalo taito. Puolustuspeli sen sijaan on kysymysmerkki.

– Se paranee ja paranee, en olisi siitä huolissani. Tiedän, että pystyn puolustamaan. Voisin tietysti olla kovempi puolustusalueella.

Niku on Jetsin kesän 2015 seitsemännen kierroksen 198. varaus. Pelejä taalajäillä on kertynyt vyölle vasta 32 kappaletta pistein 2+3=5.

LUE MYÖS:

Vihdoin! Pitkään sivussa olleesta NHL:n suomalaispelaajasta huippu-uutinen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.