Yle: Suomalaispuolustaja haluaa vastuuta NHL:ssä – säkenöi farmissa: ”Alkaa olla vähän liian helppoa – se tekee kaikesta h*lvetin vaikeaa”

© Kuva: Getty Images

Puolustaja Sami Nikun kausi on ollut kaikkea muuta kuin helppo.

23-vuotiaan suomalaisen odotettiin vakiinnuttavan tällä kaudella paikkansa Winnipeg Jetsin NHL-miehistössä, mutta näin ei ole käynyt. Osittain se on johtunut syksyn loukkaantumisesta, mutta kokonaan sen taakse ei voi mennä.

Niku on tällä hetkellä täydessä kunnossa, mutta NHL:ssä vastuuta on tullut kuluvalla kaudella ainoastaan kahdessa ottelussa. Muuten JYP-kasvatti on pelannut AHL:ssä Manitoba Moosen takalinjoilla.

– Onhan tässä pipo ollut aika kireällä, jos totta puhutaan. Välillä on rehellisyyden nimissä ollut motivaation kanssa ongelmia, kun miettii, missä pelaan. En kuitenkaan löysäilemään ala, aina sitä jotenkin saa itsensä peleihin ladatuksi. Tämä on kuitenkin minun työni, joten suhtaudun siihen tosissani, Niku sanoo Yle Urheilulle.

Tällä hetkellä Niku on onneksi NHL:n puolella, mutta vastuuta on tultava. Hänen mielestään AHL ei ole enää oikea paikka, sillä suomalainen on farmissa välillä liian dominoiva pelaaja.

– Onhan tämä kausi ollut melkoinen pettymys, en voi olla millään tavalla tyytyväinen. Olen toki AHL:ssä päässyt pelaamaan, ei siinä mitään, mutta ihan väärässä sarjassa. Siellä pelaaminen alkaa olla jo vähän liian helppoa ja se tekee kaikesta helvetin vaikeaa, Niku kommentoi.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.