Suomalaiset huippuvahdit ovat ottaneet NHL:ssä roolia viime aikoina täysin uudessa, tai muussa kuin normaalissa, valossa. Aiemmin tällä viikolla Nashville Predatorsin Pekka Rinne iski historiaa paiskaamalla kiekon Chicago Blackhawksin maaliin.

Sunnuntaiyönä tehoille puolestaan ylsi Boston Bruinsin Tuukka Rask. Suomen konkarivahti saalisti tehot 0+1=1 joukkueen voittaessa NY Islandersin jatkoilla luvuin 3-2. Mikä tietysti hienointa, syötti suomalainen nimenomaan ratkaisevaksi jääneen voittomaalin.

Oheisella NHL:n kotisivujen videolla ei ikävä kyllä näy suomalaisen osuutta maaliin. Se sen sijaan käy selväksi, että kyseessä oli varsin suoraviivainen hyökkäys.

Savonlinnan timantti on paiskannut tällä kaudella jo pisteet 0+2=2.

Yön peli oli Bostonilta nousujohteinen, sillä Islanders johti ottelua ensimmäisen tauon jälkeen 1-0. Toisella tauolla peli oli 1-1.

– Valmentajat saivat meihin fokusta. Mielestäni meillä oli paljon enemmän annettavaa, ja se avasi silmämme. Näen, että aloimme pelaamaan paremmin ja paremmin vasta toisessa ja kolmannessa erässä, tehot 0+1=1 saalistanut Charlie McAvoy sanoi NHL:n nettisivuilla.

LUE MYÖS:

Pisteitä ropisi: Kultaleijona iski uransa ennätyspinnat rapakon takana, toinenkin maailmanmestari kelpotikissä