Teemu Selänne ohitettiin NHL:n kaikkien aikojen maalipörssissä – suomalainen heitti bensaa liekkeihin

© Kuva: Ilari Isotalo

Washington Capitalsin tähtihyökkääjä Aleksandr Ovetshkin ohitti tiistain vastaisen yön NHL-kierroksella Teemu Selänteen nousten 11. sijalle NHL:n kaikkien aikojen maalipörssissä.

Useiden NHL-seuraajien kaikkien aikojen vaarallisimpana maalintekijänä pitämä venäläistähti ohitti suomalaislegendan iskemällä joukkueensa molemmat maalit 2-0-voitossa Carolina Hurricanesia vastaan. Selänne teki urallaan 684 runkosarjamaalia, Ovetshkinin lukema on nyt 686.

Selänne huomioi Ovetshkinin tempun välittömästi Capitalsin Twitter-tilillä julkaistulla videolla:

– Hei, Alex. Teemu Selänne tässä. Onnittelut minun ohittamisesta kaikkien aikojen maalipörssissä. Tulet tekemään vielä paljon lisää maaleja, joten pidä tahtia yllä ja pidä hauskaa, se on tärkeintä. Kaikkea hyvää, Selänne onnitteli ja vihjaili vielä omalla tilillään Ovetshkinin rikkovan Wayne Gretzkyn kaikkien aikojen maaliennätyksen (895).

Capitals-kipparin seuraava ”uhri” kaikkien aikojen maalipörssissä on legendaarinen Mario Lemieux, johon venäläistykillä on matkaa vielä neljän maalin verran. Urallaan kahdeksan NHL:n maalikuninkuutta voittanut Ovetshkin on takonut tällä kaudella toistaiseksi 28 maalia.

LUE MYÖS: Aleksander Barkovin laukaus teki karua jälkeä: NHL-megatähti pitkälle sairaslomalle

LUE MYÖS: Hattutempun AHL:ssä takonut tulikuuma suomalaishyökkääjä palkittiin NHL-kutsulla


PÄIVÄN VIHJE: JOKERIT – AVANGARD OMSK

Hakeeko Ilja Kovaltshukin tähdittämä Omsk pisteet Helsingistä?