Mitä kummaa Lukon kuumakallelle on tapahtunut Liigassa? Alkukauden sekoilut vaihtuneet huimaan pisteiden takomiseen

© Kuva: Juha Tamminen

Kuka muistaa, mitä erityistä tapahtui Kärppien ja Lukon lokakuun lopun kohtaamisessa?

Kuka muistaa, mitä erityistä tapahtui marraskuun lopun HIFK-Lukko- ja Jukurit-Lukko-peleissä?

Vastaukset kysymyksiin ovat järjestyksessä seuraavat: Lokakuussa Lukon Kristian Pospisil lennätti Kärppien Otto Karvisen maata kiertävälle radalle kovalla pommillaan. Tästä Kärppä-hyökkääjä hiiltyi niin, että hän hyökkäsi slovakialaisen kimppuun. Kummatkin lensivät tapauksen jälkeen suihkuun.

Marraskuun lopun peleissä sama Lukko-mies otti 16 ja 20 jäähyminuuttia saaden isot minuutit laitataklauksesta ja epäurheilijamaisesta käytöksestä Jukurien jatkoaikamaalin syntymisen jälkeen.

Zvolenilaispelaaja on Liigan jäähypörssin kakkosena 103 minuutilla. Pospisil ja KooKoon Martin Berger (125) ovat ainoat yli sata minuuttia jäähyjä keränneet pelaajat.

Pospisil tuntuu olevan kuin ihmemies Intiasta. Laulu on nimittäin muuttunut kauden mittaan totaalisesti. Laulu, jossa lauletaan pelaajan profiilista. Jäähyt ovat vähentyneet, mutta nyt pisteitä on alkanut syntymään tiuhaan.

Syyskuussa pelaaja iski tehot 1+0=1, lokakuussa pisteet 1+2=3, marraskuussa jo 3+3=6 ja joulukuussa hulppean 1+7=8. Tammikuussa verkot ovat heiluneet saldon ollessa 4+2=6. SaiPaa pelaaja kuritti lauantaina pistein 2+1=3.

– Tuntuu, että jokainen peli sujuu paremmin ja paremmin. Se on se, missä keskittymiseni on, Pospisil sanoi viime syksynä Lukon YouTube-tilillä.

Liigassa ensimmäistä kauttaan pelaavan hyökkääjän saldo on siis yhteensä jo komea 10+14=24. Liekö nyt ykkösketjuun nousseen laiturin profiilin muutos ollut peräisin siitä, että Pospisil on saanut vasta tämän kauden koitosten myötä pelejä tiuhempaan alle kuin hetkeen.

Pelaaja kuului viime kaudella ECHL-joukkue Newfoundland Growlersin rosteriin, mutta Pospisil ei pelannut yhdessäkään ottelussa loukkaantumisen takia.

– Pospisil oli kovasti keskenkuntoinen, koska hänellä oli pitkä vammahistoria taustalla. Kesällä jäällä käydessä näimme kuitenkin nopeasti miehen pelitaitavuuden, rohkeuden ja kiekollisen osaamisen, Lukko-luotsi Pekka Virta taustoitti elokuussa 2019 Satakunnan Kansan mukaan.

Nyt sitä on vaikeaa nähdä, että slovakialainen saapui Liigaan tosiaankin välivuoden jälkeen.

LUE LIIGAN SUNNUNTAIN JUTUISTA MYÖS:

TPS:ltä karmea uutinen – tärkeän palasen koko liigakausi loppumassa, paikkaaja jo hankittu: ”Vamma on äitynyt pahemmaksi”

Nuorten Leijonien luotsi Raimo Helmisen niskaan saama rapa tuntui pahalta, vaikka tulos oli heikko – liigahyökkääjä: ”Ei siihen varmaan yksittäistä syytä oo”

Mieletön reaktio pelaajien edessä! KooKoo-fanit pistivät liikennehuoltamon sekaisin voitokkaan liigapelin jälkeen


500% talletusbonus – 10€ talletuksella 60€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat pelitillesi heti 60€ pelirahaa vedonlyöntiin (maksimibonus 50€)