Yleensä päävalmentajan vaihtamiset auttavat joukkueita ja monottamisen lähtökohtainen tavoite on nimenomaan tämä. Liigassa tällä kaudella monoa luotsilleen on antanut jopa kolmannes, eli viisi joukkuetta.

Näistä neljä on mennyt erottamisen jälkeen oikeaan suuntaan, yksi puolestaan on liitänyt matalalentoa edelleen. Se on Pelicans, joka vieläpä keräsi ennen vaihtoa pisteitä keskiarvollisesti enemmän kuin yksikään muu pääkäskijää vaihtanut.

Pelicansin keskiarvo ennen Ville Niemisen kenkimistä oli 1,12. Muista joukkueista Jukurit keräsi Pekka Kangasalustan alaisuudessa 0,95 pinnaa per peli, TPS Kalle Kaskisen johtamana 0,82 pistettä ottelua kohden, Sport saalisti 0,68 pinnaa per peli Ari-Pekka Pajuluoman johtamana ja Ilves surkeasti 0,43 pistettä per koitos Karri Kiven ohjeilla.

#liigadata

@smliigadata
Valmentajaa tällä kaudella vaihtaneiden joukkueiden pistekeskiarvot ennen ja jälkeen vaihdon. Pelicans on ainoa, joka ei ole parantanut pistekeskiarvoaan.

#Ilves #HCTPS #VaasanSport #PelicansFi #Jukurit

Kyseisten luotsien potkujen jälkeen suurimman harppauksen on ottanut Ilves. Se on kerännyt Jouko Myrrän aikakaudella peräti 2,24 pistettä per matsi, jolloin pistekeskiarvomuutos on plussalla 1,81 pistettä.

TPS:n keskiarvo Marko Virtasen alaisuudessa on 1,29 pinnaa (+0,47), Sportin Risto Dufva ollessa ruorissa 1,10 (+0,42) ja Jukurien Marko Kauppisen luotsatessa 1,25 (+0,30). Pelicans se puolestaan menee väärää suuntaan sen minkä ehtii. Kun pistekeskiarvo on Jesse Wellingin valmennuksessa 0,94, on sen muutos onneton -0,18.

Joukkueista Ilves on Liigassa jo kolmantena, mutta muut ovat hännillä komeassa jonossa: TPS keikkuu 12:ntena, Pelicans 13:ntena, Jukurit 14:ntenä ja Sport jumbona.

LUE MYÖS:

Lauri Korpikoskelta ja Ilari Filppulalta upeaa peliä riskialttiissa tilanteessa – konkarilta hervoton kommentti: ”Sanoin, että meidän ei tarvi änärisäännöistä enää murehtia”