Suomalaisfloppi jäämässä ilman jatkosopimusta – nämä kolme pelaajaa NHL-seura aikoo pitää riveissään?

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilers on palannut tällä kaudella varteenotettavaksi pudotuspelijoukkueeksi NHL:ssä, kiitos kahden megatähtensä Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin käsittämättömän pistetehtailun.

Joukkueen alempien ketjujen sentteriksi hankitun Markus Granlundin NHL-ura sen sijaan näyttää olevan taputeltu. Farmiin siirtolistan kautta pudotettu 26-vuotias onnistui alkukauden 31 pelissä iskemään varsin rajallisella vastuulla tehot 3+1. Miehen peli farmiliigan Bakersfield Condorsin riveissä on kuitenkin näyttänyt lupaavalta: suomalainen on takonut kahdeksaan peliin tehot 4+3.

Toisaalta juuri tämä kertoo oleellisen taitavan ”MaG”:n ongelmasta: mies on liian heppoinen NHL:n kahden kärkiketjun roolliin, muttei toisaalta kovinkaan käyttökelpoinen alempien ketjujen rouhijana.

Sportsnetin Elliotte Friedman uskoo tuoreessa 31 Thoughts -podcastissa Oilersin jättävän Granlundin kauden jälkeen ilman sopimusta ja solmivan sen sijaan jatkopahvit kolmen muun samoista pelipaikoista kamppailevan hyökkääjänsä kanssa. Nämä ovat toimittajan mukaan Josh Archibald, Riley Sheahan sekä Joakim Nygård, jotka ovat kaikki onnistuneet kuluvalla kaudella hieman suomalaista paremmin.

LUE MYÖS: Näitkö tätä? Suomalaistähti tuuletti voittoa KHL:ssä liian aikaisin – vastustaja vinoilee perään