Hurja ehdotus! Karun tilaston keränneestä NHL-hyökkääjästä vaihdokki Jesse Puljujärvelle?

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilersin GM:ksi täksi kaudeksi Detroit Red Wingsistä siirtynyt Ken Holland on toistaiseksi pidättäytynyt isoista pelaajakaupoista.

Nyt sellainen saattaa kuitenkin olla ilmassa, arvelee NHL-toimittaja Jim Matheson. Arvostettu kiekkotoimittaja nostaa pöydälle mahdollisuuden, jolla Oilers saisi vahvistusta hyökkäykseensä Hollandille Red Wings -ajoilta tutusta Andreas Athanasiousta.

Tällä kaudella karun plusmiinus-lukeman -35 pelaamissaan 36 pelissä kasannut kanadalaislaituri saattaisi olla Oilersin kaipaama hyökkäyspään vahvistus. Vaihdossa Matheson ehdottaa suomalaisittain mielenkiintoista vaihtoehtoa: Jesse Puljujärveä sekä myöhempien kierrosten varausvuoroa kesän varaustilaisuuteen.

– Holland voisi vaihtaa Puljujärven oikeudet Athanasiouhun, mutta Red Wings saattaa vaatia vaihdossa myös varausvuoroa. Se voisi olla ok, kunhan kyseessä ei ole 2. kierroksen varausvuoro. 4. kierroksen tai myöhempien kierrosten oikeus? Menkööt, Matheson ehdottaa.

25-vuotiaan Athanasioun kolmen miljoonan dollarin vuositulot tuova sopimus umpeutuu kesällä. Mies on iskenyt kauden 36 pelissä toistaiseksi kasaan tehot 5+14=19.

LUE MYÖS: Sami Vatasta povataan huippumielenkiintoiseen osoitteeseen – ”Tuotteliain puolustaja siirtomarkkinoilla”

LUE MYÖS: Vahvistuuko Patrik Laineen Winnipeg siirtotakarajalla? Seurapomo paljasti strategiansa