Sveitsin jääkiekkoliitto on mätkäissyt maan kiekkoliigan ZSC Lionsin riveissä pelaavalle suomalaismaalivahti Joni Ortiolle 2000 frangin eli 1869 euron sakot.

Turkulaislähtöinen maalivahti kalasti tammikuun lopulla pelatussa ottelussa HC Davosia vastaan joukkueelleen loppuhetken ylivoimapelin kaaduttuaan dramaattisesti vastustajan hyökkääjän leikattua luistelulinjallaan läheltä maalivahdin aluetta.

Tilanteesta seurannut ylivoima tuotti Zürichille 5-4-jatkoaikavoiton.

28-vuotias Ortio kiekkoilee Sveitsissä ensimmäistä kauttaan. Mies on aiemmin urallaan pelannut mm. Liigassa, NHL:ssä, SHL:ssä sekä viimeksi KHL:ssä Vitjazin joukkueessa. Turkulaismaalivahti on vuosien saatossa ollut tuttu näky myös Leijonapaidassa.

Voit katsoa tilanteen kokonaisuudessaan täältä.

LUE MYÖS: IS: SaiPa kiinnitti Nuorten Leijonien MM-hyökkääjän – NHL-varaus Mestiksestä Ilveksen paitaan