Boston Bruinsin Tuukka Rask kertoo tuoreessa NHL WAM -dokumenttisarjan jaksossa erityisestä kilpailusuhteestaan suomalaiskollega Pekka Rinteeseen.

Kaksikko on pelannut jo pitkään NHL:ssä kovalla tasolla. 32-vuotias Rask pelasi ensimmäiset pelinsä Boston Bruinsissa kaudella 2007-08, 37-vuotias Rinne debytoi puolestaan Nashvillessä jo kaudella 2005-06.

Sen jälkeen duo on torjunut NHL:ssä kovalla tasolla – välillä myös toisiaan vastaan. Rinne on silti pelimäärissä yhä viisi vuotta nuorempaa kollegaansa edellä.

Tähän pitäisi saada muutos. Rask virnuilee haluavansa yhä päästä tutun kaverin ohi vielä pelimäärissä.

– Kysykää siltä, että miten kauan se aikoo oikein pelata vielä? Se yrittää pelata niin paljon, ettei kukaan voi sitä saavuttaa. Totta helvetissä mä pelaan vaikka 50-vuotiaaksi, että pääsen Peksin ohi peleissä, Rask naureskelee NHL WAMin matkassa.

Raskin nykyinen pelimäärä on jo komea: suomalainen saavutti tällä kaudella NHL:ssä komean 500 pelin merkkipaalun. Se on maalivahdille kovaa valuuttaa.

– Joku sanoi, että maalivahdin 500 peliä vastaa kenttäpelaajan 1000 peliä. Eli olen käytännössä pelannut jo sen tuhat peliä.

Kaksikon suhteesta kertoo myös se, että Rask on saanut liikkeelle legendan Rinteen saunataidoista. Tarina ”Sauna-Peksistä” on lähtenyt liikkeelle juuri NHL WAMin ja Raskin haastattelusta.

– Laitoitte mut silloin kiperään paikkaan. Piti keksiä joku kysymys. Ajattelin, että kysytään häneltä joku legendaarinen Kummelit-kysymys. Siitä se lähti. Ja siitä on muodostunut jonkinlainen legenda. Hyvä näin. Mutta kyllähän Pekka myös saunoa tykkää – sen tietävät kaikki, Rask muistelee.

Katso koko NHL WAMin tuore jakso tästä.

LUE MYÖS: Huhuille vahvistus! Jukureiden ykköstähti jättää seuran – uusi osoite vielä mysteeri

LUE MYÖS: Tähtiloistoa! Iso määrä NHL-legendoja saapuu pelaamaan Suomeen – hyvän asian puolesta