Jesse Puljujärven ja Mikael Granlundin tilanteet puhuttavat – näin kommentoi arvostettu toimittaja: ”On kasvattanut suosiotaan lähimenneisyydessä”

© Kuva: Getty Images

Kun NHL:n siirtotakaraja 24. helmikuuta lähestyy, nousevat Liigassa Kärppien paitaa kantavan Jesse Puljujärven ja Nashville Predatorsin Mikael Granlundin nimet tapetille yhä tiuhemmin. Edmonton Oilers omistaa ensiksi mainitun suomalaishyökkääjän NHL-oikeudet.

Sportsnetillä työskentelevä toimittaja Elliotte Friedman spekuloi eräässä jutussaan kummankin suomalaisen tilanteita.

Hän muistutti Oilersin tehneen kesän 2010 ykkösvaraus Taylor Hallin tapauksessa selväksi, etteivät he halua puljata ykköskierroksen varaustaan diilissä, jossa he voisivat menettää pelaajan heti seuraavana kesänä. Toimittaja ei siis näe, että Puljujärven oikeudet muuttuisivat sellaisessa kaupassa, jossa joukkue hankkisi vahvistuksen vain pudotuspeleihin.

– En nyt jotenkin jaksa uskoa siihen, että Puljujärvi liikkuisi jossain tuon kaltaisessa kaupassa, Friedmann painottaa.

Suomalaisen NHL-oikeudet omistava Oilers on läntisen konferenssin kaikki joukkueet huomioiden kolme pinnaa edellä ensimmäistä karsiutujan paikkaa.

Jännittävä on Granlundinkin tilanne. Suomalaispelurin edustama joukkue kamppailee pudotuspelipaikoista, joka heijastuu auttamatta myös hyökkääjään. Predators ei todennäköisesti suostu luopumaan Granlundista, kun jatkopaikkataistelu käy kiivaimmillaan.

– Hän on nyt kasvattanut suosiotaan lähimenneisyydessä – niin Nashvillen kuin muidenkin silmissä.

Sentterin ja laiturin paikalla viihtyvä oululainen on nakuttanut Predsissä tämän kauden 49 ottelussa tehot 13+9=22 (-1). Nashville on lännessä kaikki joukkueet huomioiden viisi pinnaa viimeistä jatkajan paikkaa perässä.

LUE TORSTAIN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Venäjän supertähti Aleksandr Ovetshkin dominoinut NHL-tilastoa 14 vuotta – jäämässä nyt kakkoseksi

Kultaleijona nousee NHL:ään – taustalla traaginen syy


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.