Maalinteon tuska piinaa Sportia Liigassa illasta toiseen – Risto Dufvalta käsittämätön kommentti

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan pudotuspeleihin pian teoreettisetkin saumat menettävä Sport piinasi Kärppiä keskiviikkona Oulussa todella miehekkäästi. Liigajumbo kiusasi kärkeä häviten lopulta vain 1-2.

Sportia puolestaan on piinannut läpi kauden maalinteon tuska, sillä 109 tehtyä häkkiä on pienimpiä koko Liigassa. Kotkapaidat ovat tehneet tällä kaudella 2,18 maalia ottelua kohden. Tuo on auttamatta liian pieni määrä.

Sport-luotsi Risto Dufva antoi Liigan kotisivuilla julkaistussa haastattelussa käsittämättömän kommentin joukkueensa maalinteon tuskasta. Heitto kuvasti sitä oikeastaan varsin passelisti.

– Maalintekohan oli kaiken kaikkiaan aika vaikeeta. Paras maalintekijä, minkä minä tällä reissulla näin, oli Hannu Hilli, Oulun Värisilmä. Ennen peliä tapasin. Hän oli paras maalintekijä tässä pelissä, luotsi latasi.

Dufva ei ollut pressissä allapäin tai raivoissaan, vaikka Sportin jatkopaikka valuu kankkulan kaivoon Ässien ja KalPan ottaessa missä vaiheessa loppukautta vain kolme pinnaa.

– Ihan miehekkäästi taisteltiin ja voitosta uskallettiin pelata.

Sportin tilanne on kaikkiaan lohduton, eikä mikään tunnu riittävän voittoon. Vaasalaiset ovat voittaneet kauden 50 pelistä 12, joista vain yhdeksän on täyden pisteen potteja.

– Tämmösessä tilanteessa, missä me ollaan, harmittaa se, että pelitutka löytää sen yhden virheen meidän joukkueesta, millä hävitään.

– Meillä oli viikonloppuna pari kertaa Tappara ja tarina oli samanlainen. Siinä on meidän kehittymisen aste. Se on osittain pelillistä ja osittain henkistä. Eikä siitä voi ketään syyttää tai osottaa, mutta se osottaa sen, miksi me ollaa siellä, missä ollaan sarjataulukossa.

LUE MYÖS:

Liigatähti otti esille surkean epäkohdan joukkueensa pelissä – ”Olemme toistaneet samaa jo 50 peliä emmekä opi”

Liigan kurinpidolla riittää kiirettä: HIFK-lupauksen temppu jatkotutkintaan!