Kuka vie suomalaisten pistepörssin? NHL:ssä käydään kuumaa taistoa – Sebastian Aho päättömässä vireessä

© Kuva: Getty Images

Kisa NHL:n runkosarjan parhaasta suomalaisesta pistemiehestä jatkuu tiiviinä.

Kovinta nousua on viime viikkoina tehnyt Carolina Hurricanesin Sebastian Aho, joka on peräti 10 ottelun mittaisessa pisteputkessa. Sen aikana kuukaudessa on syntynyt 16 tehopistettä.

Pienistä loukkaantumisista kärsinyt Aleksander Barkov onkin tullut Ahoa selkä edellä vastaan. Florida Panthersin kippari on kuitenkin pitänyt kiinni suomalaispörssin ykkössijasta ja vankisti otettaan torstaiyön kahdella maalillaan.

Kun runkosarjaa on jäljellä runsaat 20 kierrosta, Barkov on kaksi pistettä edellä Patrik Lainetta ja kolme pistettä Ahoa. Teuvo Teräväinen on hänkin yhä kisassa mukana, vain neljä pistettä Barkovin takana.

Tällä hetkellä NordicBet pitää Barkovia (2.65) vahvimpana suosikkina. Toiseksi pienin kerroin on Aholla (3.00) ja kolmanneksi pienimmät Laineella (4.00) ja Teräväisellä (4.00).

Suomalaisten maalipörssin ykkössijasta pitää selkeästi tiukimmin kiinni puolestaan – hieman yllättäenkin – Sebastian Aho. Hän on tehnyt tällä kaudella yhdeksän maalia enemmän kuin syöttelemään(kin) ryhtynyt Laine (34–25).

Aholla on tällä hetkellä selvästi pienin (1.06) kerroin, kun Laineelle se on 8.00.

Lähde: NordicBetin tiedote