Suomalaislupaukselle iso näyttöpaikka: kutsuttiin NHL:ään yhdessä jättipalkkaa nauttivan flopin kanssa

© Kuva: Getty Images

New York Islanders on kutsunut suomalaishyökkääjä Otto Koivulan AHL-seura Bridgeport Sound Tigersista emoseuran riveihin NHL:ään.

Tällä kaudella uransa ensimmäiset seitsemän NHL-ottelua ilman tehoja pelanneen 22-vuotiaan Ilves-kasvatin toinen kausi Pohjois-Amerikassa on sujunut pääosin farmiliigan puolella, jossa 193-senttinen hyökkääjäjärkäle on pelannut 36 peliä tehoin 9+13=22.

Kutsun ”ylös” sai Koivulan ohella myös takavuosien tähtihyökkääjä Andrew Ladd. Vain yhden NHL-pelin kuluvalla kaudella pelannut 34-vuotias entinen Winnipeg Jetsin kapteeni tienaa tästä kaudesta farmimiehelle hirmuista 5,5 miljoonan dollarin vuosipalkkaa. Ladd on pelannut AHL:ssä tällä kaudella 34 peliä tehoin 11+3=14.

LUE MYÖS: Muhiiko NHL:ssä suomalainen siirtopommi? Katsomokomennus herätti pelikaverien epäilykset: ”Liittyy siirtotakarajaan”