Minnesota Wild-puolustaja Jared Spurgeon onnistui varhain lauantaiaamuna Suomen aikaa pelatussa Edmonton Oilers-vierasottelussa erittäin harvinaisessa tempussa.

Wild voitti kamppailun 5-3 ja Spurgeon täräytti joukkueensa kolme viimeistä osumaa kasaten komeasti puhtaan hattutempun.

Edmontonista kotoisin olevalle pakille ilta oli ikimuistoinen, sillä tapahtunutta todistivat katsomosta käsin niin perhe kuin liuta ystäviäkin.

Spurgeonin lisäksi suoritukseen on pystynyt läpi NHL-historian vain 11 muuta puolustajaa ja joukosta löytyy upeasti myös suomalaisväriä.

Reijo Ruotsalainen latasi New York Rangersin väreissä kolme peräkkäistä maalia samaan otteluun maaliskuussa 1982 heti ensimmäisellä NHL-kaudellaan ja vain 21-vuotiaana.

Erittäin sulavasta luistelustaan muistettava Ruotsalainen juhli komealla NHL-urallaan kahdesti myös Stanley Cup-mestaruutta (1987, 1990).

NHL Public Relations

@PR_NHL
What a night for @mnwild defenseman Jared Spurgeon!

He is the 12th different player in NHL history listed as a blueliner to score a natural hat trick in either the regular season or #StanleyCup Playoffs. #NHLStats