Ruotsalaislegenda Henrik Lundqvist kaupataan NHL:ssä? Maalivahti myöntää huhut

© Kuva: Getty Images

NHL:n siirtotakaraja umpeutuu maanantai-iltana kello 22 Suomen aikaa.

Yksi siirtohuhuissa pyörivistä nimimiehistä on Ruotsin maajoukkuelegenda Henrik Lundqvist, joka saattaa hyvinkin liikahtaa koko NHL-uransa edustamastaan New York Rangersistä vielä ennen takarajaa.

Ruotsalaisvahti myöntää Expressenille antamassaan haastattelussa huhujen todenperäisyyden.

– Otan päivän kerrallaan. Olen tehnyt niin melko pitkään. Yritän harjoitella hyvin ja pitää vauhtia yllä, ja toivottavasti siitä seuraa jotakin hyvää. Minulla ei ole nyt kovin paljon sanottavaa. Haluan pelata – siitä tässä on kyse. Niitä (pelattuja pelejä) ei ole ollut kahtena viime kuukautena paljon, Lundqvist pyörittelee.

Rangers on antanut varsinkin tämän vuoden puolella paljon peliaikaa nuorelle Igor Shesterkinille sekä Lundqvistin tavoin siirtohuhuissa pyörineelle Aleksandar Georgieville. 37-vuotiaan Lundqvistin tilille on kertynyt vain neljä starttia tämän vuoden aikana.

– Meillä on ollut kauden aikana keskusteluja (liittyen mahdolliseen siirtoon), sen voin sanoa, Lundqvist myöntää.

Yksi mielenkiintoinen siirtokohde ruotsalaiselle saattaisi olla Colorado Avalanche, joka omaa hyvät mahdollisuudet jopa Stanley Cupin voittoon asti.

– Saa nähdä, mitä tapahtuu. Siihen ei ole mitään lisättävää. Olen ollut ykkösmaalivahti siitä asti, kun nousin Frölundan edustukseen (2001), eli koko urani. Etenkin kaksi viime kuukautta ovat olleet todella erilaisia. Nyt tilanne on äärimmäinen myös siksi, että meitä on kolme. Fyysisesti voi pysyä mukana, se ei ole ongelma. Kyse on enemmänkin peliin keskittymisestä.

Ruotsalaisen seuralegendan kauppaamista hankaloittaa miehen ensi kauden loppuun ulottuva rahakas sopimus, joka takaa maalivahdille hulppeat 8,5 miljoonan dollarin kausitienestit.