Jokerit sai huiman startin KHL:n kevään pudotuspeleihin, kun se tyrmäsi sunnuntaina kotonaan Lokomotiv Jaroslavlin peräti 6-0.

Avauserässä Veli-Matti Savinaisen osumalla 1-0-johtoon mennyt Jokerit ratkaisi kamppailun toisessa erässä neljällä maalillaan, kun verkkoa heiluttivat kapteeni Peter Regin, Nicklas Jensen, Petri Kontiola ja toistamiseen Savinainen.

Päätöserä oli enää kosmetiikkaa, ja sarjan ykköspuolustaja Mikko Lehtonen kaunisti lukemat ylivoimalla vielä tennislukemiin 6-0.

Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki oli esitykseen luonnollisesti tyytyväinen.

– Kyllä joukkueesta aisti perjantaina ja lauantaina, että sunnuntaina alkaa ja saatiin hyvä startti. Monia hyviä asioita ja myös pieniä asioita, joita pystytään parantamaan. Mennään tiistaita kohti, Marjamäki tiivisti Jokereiden nettisivulla.

Lokomotiv kaatoi Jokerit KHL:n runkosarjassa neljä kertaa kuudesta, mutta jäi sunnnuntaina pahasti telineisiin. Joukkueen luotsi Mike Pelino ei kamppailun jälkeen selitellyt.

-Emme ota mitään pois Jokereiden hyvästä suorituksesta, mutta olimme huonoja jokaisella osa-alueella. Se ei ole normaalia joukkueellemme, Pelino totesi.

Pudotuspelisarja jatkuu Helsingissä jo tiistaina kello 18.30. Jatkoon selviää neljällä voitolla.