Ainutlaatuinen panostus! Jari Kurri innoissaan: ”Jokerit haluaa toimia tässä edelläkävijänä”

© Kuva: Juha Tamminen

Jokerit aloittaa pelaajien aivotärähdysten systemaattisen, varhaisen vaiheen tunnistamisen ja seurannan.

Helsinkiläisseuran tiedotteen mukaan kyseessä on tiettävästi maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen pelaajien terveyteen ja hyvinvointiin liittyvä panostus, jossa uusin tasapainon mittausteknologia yhdistetään joukkueen urheiluasiantuntemukseen.

Jokerit on viime vuosina tehnyt näitä testauksia KHL-joukkueelleen, ja nyt testauksista tulee laajamittainen käytäntö myös C2-, C-, B- ja A-junioreissa.

– Kaiken ikäisten pelaajien terveyteen ja hyvinvointiin panostaminen on ykkösprioriteettimme ja Jokerit haluaa toimia tässä edelläkävijänä. Urheilun ammattilaisetkin ovat vasta viime aikoina ymmärtäneet, kuinka keskeinen tekijä aivotärähdykselle tyypillisten tekijöiden kartoittaminen sekä tasapainon arviointi ja sen seuranta pelaajalle on, Jokereiden puheenjohtaja ja pääomistaja Jari Kurri korostaa tiedotteessa.

Panostuksen taustalla on Jokereiden ja suomalainen terveysteknologiayritys Ainonen solmima kaksivuotinen sopimus, jossa hyödynnetään Ainonen kehittämää tasapainon mittaussovellusta sekä pitkäaikaista kokemusta urheiluaivotärähdysten tunnistamisessa ja kuntouttamisessa.

Eri urheilulajeissa tapahtuu Suomessa vuosittain arviolta 4 000 aivotärähdystä.

LUE MYÖS: ”Oltiin Burger Kingin jonossa” – Mikko Rantaselta hauska paljastus: näin Patrik Laine kuuli miljoonadiilistään