NHL-toimittaja vertailee Kaapo Kakkoa ja Jack Hughesia: ”Hyvät uutiset on, että hän oli alkukaudella vielä huonompi”

© Kuva: Getty Images

Kaapo Kakkoa ja Jack Hughesia on vertailtu paljon toisiisa, kun he kilpailivat viime kesän ykkösvarauksen tittelistä. Voitto meni Hughesille, mutta vertailu ei suinkaan loppunut varaustilaisuuteen.

Nyt Sportsnetin kiekkotoimittaja Andrew Berkshire on tehnyt kattavan vertailun kahden tulokkaan kausista. Hän ei ole tuijottanut vain tehopisteitä tai tehotilastoja, vaan on katsonut, miten kumpikin pelaaja on auttanut joukkuettaan laukauksien, syöttöjen ja kiekonhallinnan osalta.

Hughesia on pidetty isona floppina, mutta Berkshire näkee jenkkilupauksen tulevaisuuden kirkas. Hänen hyvät otteensa eivät ole vain näkyneet tehopisteinä.

– On harvinaista, että teini-ikäisellä pelaajalla on iso vaikutus NHL-tasolla, mutta Hughesin pistesaldo ei kerro koko totuutta. Ainoa Devils-pelaaja, joka on ollut osallisena isommassa suhteellisessa osassa maalintekopaikkoja viidellä viittä vastaan on Nico Hischier, Berkshire kirjoittaa.

Kakon tilanne on Berkshiren arvioissa synkempi.

– Toisin kuin Hughesilla, Kakon tilanne ei näytä yhtä ruusuiselta, kun katsoo pelistä kertovia tilastoja. Hyvät uutiset on, että hän oli alkukaudella vielä huonompi alkukaudella, joten merkittävää kehitystä on tapahtunut, Berkshire arvioi.

– Kakko on hitaasti saanut hiljalleen luotua enemmän hyökkäyspeliä, mutta hänen osuutensa tasakentällisin vastaa vahvan kolmosketjulaisen lukemia.

Berkshire ei kuitenkaan liikaa arvostella Kakkoa. Silti hänellä on suomalaisen suorituksesta selvä tuomio.

– Ei ole koskaan hyvä idea lytätä pelaajaa, joka pääsee NHL:ään teini-ikäisenä. Suurin osa heistä tuskailee päästäkseen tekemään tulosta, vaikka rooli olisikin turvattu. Saatamme joskus unohtaa, että tämä on todella vaikea liiga onnistua, ja kun kausi alkaa, on vaikea päästä vauhtiin, jos kausi alkoi kehnosti, Berkshire kirjoittaa.

– Kakko kehittyy ajan myötä, mutta onko hänen uransa aloitus hieman huolestuttava ja valtava pettymys? Se on fakta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.