Maaleja NHL:ssä liukuhihnalta mättävä Mika Zibanejad rikkoi keskiviikon vastaisena yönä taalaliigassa huiman rajapyykin. NY Rangersin ruotsalaistykki on mättänyt kauden 56 ottelussa tehot 40+34=74 (+7).

Zibanejadin liekehdintä kiinnostanee Suomessakin jonkin verran. Pelaajan äiti on nimittäin suomalainen Ritva Zibanejad, joka on kotoisin Kainuun maakunnassa sijaitsevasta Paltamosta.

Ruotsalaissentteri summasi ensimmäistä kertaa urallaan 40 maalin rajan. Tahti on seurahistoriassa häikäisevän nopea, sillä koskaan aiemmin yksikään Rangers-pelaaja ei ollut pystynyt kyseiseen rajaan näin pienessä ottelumäärässä.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Mika Zibanejad scored to register his first career 40-goal season and required the fewest games (56 GP) by a @NYRangers player to reach the mark in a single season. #NHLStats

Sentterin maalitahti on häikäisevä hänen omaan uraansakin verraten, sillä aiemmin hän oli päässyt edellisille kymmenluvuille viime kaudella. Tuolloin syntyi silloinen maaliennätys 30 kaappia.

– Hän menee eteenpäin päivä toisen jälkeen. Sanoin Zibanejadille hänen tehtyä Washington Capitals -pelissä viisi maalia, että olen jo kyllästynyt puhumaan hänestä. Mutta jos hän tekee maaleja jatkuvasti, puhun hänestä niin pitkään, kunnes olen kasvoiltani sininen, päävalmentaja David Quinn virnisteli NHL:n virallisilla verkkosivuilla.

Yöllä Zibanejad nakutti yhden pöntön, kun Rangers kaatoi Dallas Starsin luvuin 4-2. Pelaaja on nakuttanut kymmenessä edellisessä pelissä hämmentävät kymmenen maalia.

– Mielestäni hallitsimme kiekkoa jopa todella hyvin, eli kiekolla pelaaminen oli todella hyvää. Olimme niskan päällä, otimme aikaa ja tilaa pois. Nyt tämä oli todellinen joukkueen yhteinen ponnistus, Rangers-luotsi kiitteli.

LUE MYÖS:

Tuukka Rask huippuillan päätteeksi upeaan rajapyykkiin – NHL:ssä suomalaisista samaan pystynyt vain Pekka Rinne: ”En ole tajunnut”