Boston Bruinsin vahti Tuukka Rask teki keskiviikkoyönä NHL:ssä eräänlaista historiaa torjuttuuan Philadelphia Flyersin nurin numeroin 2-0. Nollapelillä vahti pääsi tasaluvuille, sillä tuo oli Stanley Cup -voittajan uran 50:s.

Ensinnäkin määrä on viidenneksi eniten aktiivimaalivahdeista. Edellä ovat vain sellaiset timanttiset nimet kuin Henrik Lundqvist (64), Marc-Andre Fleury (61), Pekka Rinne (58) ja Jonathan Quick (52). Raskin kanssa 50 nollapelissä on Jaroslav Halak.

StatsCentre

@StatsCentre
Denying all 36 shots sent his way by the Flyers in a @NHLBruins win on Tuesday, Tuukka Rask reached a career shutout milestone that joined him with 5 others- including his stablemate Jaroslav Halak- on this list of goalies

– Virstanpylväs on hieno. En ole edes tajunnut sitä. Mutta näitä tapahtuu, kun paljon. Kyllähän se hyvältä tuntuu, Rask hykerteli NHL:n virallisilla kotisivuilla.

Lisäksi Raskin nollapelimäärä kestää vertailun myös suomalaisvahtien tilastossa. Rask ja Rinne ovat nimittäin ainoat suomalaisvahdit NHL:ssä kautta aikain, jotka ovat torjuneet vähintään 50 nollapeliä.

Sportsnet Stats

@SNstats
#NHLBruins Tuukka Rask becomes the 2nd Finnish goalie in NHL history with 50 career shutouts, joining Pekka Rinne

Kautta historiassa kolmanneksi eniten nollapelejä sinivalkoisista on torjunut Miikka Kiprusoff. Hän nollasi vastustajan 44 kertaa.

– Liiga on tiukempi kuin koskaan. Yritimme päästä kärkeen kauden alkuvaiheessa ja jatkaa sittemmin siitä läpi kauden. Olemme saavuttaneet sen. Nyt olemme vahvoja.