Sebastian Aho oli liekeissä yön NHL-kierroksella. Hän takoi tehot 2+1=3, kun Carolina Hurricanes nappasi 2-5-vierasvoiton Detroit Red Wingsistä. Suomalaishyökkääjä on pelannut tällä kaudella 68 ottelua ja niissä hän on viimeistellyt tehot 38+28=66.

Ahon maalit olivat 2-4- ja 2-5-osumat. Voittomaalin suomalainen syötti. Eränumerot kirjattiin tilastoihin mallia 1-1, 1-1, 0-3.

– Kolmas erä oli jotenkin aika vakaa. On hienoa nähdä, että voimme voittaa nämä tiukat pelit. Jokainen peli on meille tällä hetkellä valtava, sillä tarvitsemme pisteitä ja voittoja, Aho sanoi Hurricanesin kotisivuilla.

Vaikka Detroitin jumbopaikka NHL:ssä on nyt varma, muistutti Aho olemassa olevasta faktasta.

– Tässä liigassa ei ole helppoja pelejä.

Yksi Carolinan yllättäjistä on lähiaikoina ollut debytantti Morgan Geekie. Reilu parikymppinen sentteri on pelannut NHL:ssä kaksi ottelua pistein 3+1=4 (+3). Aho vitsaili tässä tapauksessa sarjan helppoudesta.

– Helppoa, eikö vaan?

Sitten suomalainen vakavoitui.

– Hän näyttää hyvältä, se on hienoa nähtävää. Hänellä on itseluottamusta ja hän tekee peliä hyvin.

Canes on itäisessä konferenssissa kuudenneksi eniten pisteitä kerännyt joukkue. Carolinan erottaa ensimmäisestä karsiutujan paikasta yksi vaivainen pinna.

LUE MYÖS:

Tuukka Rask huippuillan päätteeksi upeaan rajapyykkiin – NHL:ssä suomalaisista samaan pystynyt vain Pekka Rinne: ”En ole tajunnut”