NHL:n ”farmin farmi” ECHL tiedotti viikonloppuna Twitter-tilillään, että koko sarjakausi on laitettu pakettiin koronaviruksen takia. Esimerkiksi NHL ja AHL ovat vielä siinä asemassa, ettei kausia ole lyöty lopullisesti jäihin.

ECHL

@ECHL
The 2019-20 #ECHL Season has been cancelled.
📰: echl.com/news/2020/3/ec…

– Lopullisen kauden peruuttaminen ei ole kevyt päätös. Nämä ovat tunteikkaita aikoja pelaajille, valmentajille, joukkueille, faneille ja henkilökunnalle. Tässä vaiheessa kautta on ollut havaittavissa valtavaa omistautumista ja tunteja, koska jääkiekkovuoden jännittävin osa lähenee, ECHL:n komission jäsenen Ryan Crelin sanoi.

ECHL ei kuulemma ole sama asia ilman katsojia, ja tämä oli yksi syy kauden lopettamiseen. Crelin lisäsi, että päätös oli harkittu.

ECHL:n kauden päättymisen myötä suomalaisvahtien, kuvassa olevan Ukko-Pekka Luukkosen (Cincinnati Cyclones) ja Emil Larmin (Wheeling Nailers) osalta urakat ovat ohi.

Sarjassa pelasi lisäksi kolme suomalaista kenttäpelaajaa, Wichita Thunderin Patrik Parkkonen, Indy Fuelin Mikael Hakkarainen ja Atlanta Gladiators Joona Koppanen.

Vahvimmilla näistä oli Luukkosen porukka, joka keikkui läntisessä konferenssissa kakkosena.