”Osasi sitä ehkä vähän odottaa” – KooKoon käsillä ollut sensaatio vietiin tylysti, hurjan piste-ennätyksen latonut hyökkääjä katsoo jo tulevaan

© Kuva: Juha Tamminen

On vaikeaa ja jopa ärsyttävää kuvitella, miltä KooKoo-ihmisten ajatuksissa kauden lopettaminen kesken kaiken kevätkiiman tuntuu. Joukkue pelasi ylivoimaisesti parasta liigakauttaan talvella 2019-20 taistellen ihan tosissaan suomenmestaruusmitaleista.

KooKoo rikkoi monia ennätyksiä ja kauden loppuessa perjantaina 13. maaliskuuta joukkueen saldo oli 110 pinnaa. Sillä irtosi upeasti viides tila.

Kim Strömberg kuulostaa puhelinlinjojen läpi ihan suhteellisen hyväntuuliselta.

– Mitäs tässä, päivä kerrallaan pikkuhiljaa, sanoo KooKoon ykköstykki, jonka arkirutiineihin ovat kuuluneet lenkkeily ja perheen kanssa oleminen kotona.

Maaliskuinen epäonnen päivä, perjantai 13. jää suomalaiseen urheiluhistoriaan yhtenä kaikkien aikojen synkimmistä.

– Kyllähän se aikamoinen shokki oli, kun sen oikeasti tajusi, että näin tulee käymään. Vähän oli semmonen, että mitä tässä tapahtuu.

– Toisaalta se oli odotettavissa. Muitakin sarjoja oli laitettu poikki. Osasi sitä ehkä vähän odottaa kuitenkin. Aika pikaisesti me joukkueen kesken käytiin kautta läpi ja katsottiin, missä oltiin onnistuttu ja missä on kehitettävää.

Helsinkiläislähtöinen hyökkääjä debytoi miesten peleissä Mestiksessä kaudella 2005-06. Silloin hän edusti sarjassa vieraillutta Nuorten Leijonien ryhmää. Silti nyt käsillä on ennennäkemätön arki.

– En ole kyllä tämmöstä tilannetta ollut yhtään lähellekään, ihan poikkeuksellista. Toisaalta meillä alkaisi näillä näkymin toukokuun alussa hommat. Periaatteessa tämä on normaali tauko meille, neljän viikon omatoiminen jakso, Strömberg ynnää ja huokaa.

– Olishan meillä ollu playoffit.

Kevään kohtalo on saattanut saada ihmiset tuskastumaan. Kim Strömberg antaa kommentteja rauhalliseen sävyyn. KUVA: Juha Tamminen.

Upea kausi

Jos KooKoo-pelaajistossa olisi havaittavissa katkeruutta kauden keskeytymisen takia, ei se olisi tippaakaan tuomittavaa. Joukkue ei ollut koskaan aiemmin Liigassa päässyt pudotuspeleihin. Strömberg ei kuulosta katkeralta.

– Jäi totta kai kaivelee, eivät montaa kertaa urallaan pääse kaikki pelaamaan playoffeja. Ainahan niitä olisi mieluummin lähtenyt pelaa. Ei tälle kukaan voi oikeen mitään, Liigassa piste-ennätyksensä latonut Strömberg pyörittelee.

Mistä ihmeestä KooKoo tempaisi itsensä Liigan kärkipäähän?

– Se on monen asia summa, joukkueessa oli hyvä ilmapiiri ja kasvettiin hyvin yhteen. Siitä se lähti. Harjoteltiin tosin hyvin, joka liigajoukkue treenaa tosi laadukkaasti tänä päivänä. Tietenkin se auttaa yksilöitä menestymään, meillä oli hyvä ketju kasassa. Ylivoimakin toimi.

32-vuotiaan pelimiehen näytöt olivat vakuuttavia nekin. Hän pyöritti KooKoon kärkiketjuja niin viisi-vitosella kuin ylivoimalla, ja lisäksi myös pelipaikan vaihtaminen laidasta sentteriksi näytti toimivan.

Liigassa kaudella 2006-07 debytoineen pelaajan yhden kauden piste-ennätys on nyt mallia 23+27=50 (+3). Aiempi rekordi oli SaiPasta parin kauden takaa 5+21=26 (-7).

– Ihan hyvillä mielin sillai ollaa, katellaa tilannetta, mihin se kehittyy. Pitää yrittää pitää huolta itsestään ja alkaa treenailee sekä elää urheilijan elämää. Lähdetään hakemaan samanlaista kautta kuin viime kausi oli.

Strömbergin talvesta on henkilökohtaisella tasolla vaikeaa löytää moitittavaa.

– Kyllä aina jotai pientä löytää, että mitä kehitettävää jää. Jäi asioita, missä voi kehittyä.

Näytönhalujakin jäi.

– Halutaan lähtee ehdottomasti tekee samanlaista tulosta. Vaikea sanoa, että milloin alotetaan ja niin edelleen. Pidetään katseet siellä suunnassa, että päästään treenaa toukokuussa, ja että kausi alkaa normaalisti.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.